Oud-medewerker CNN, David Scott Holloway, rooft studio leeg

Sterre Hartjes 208
Fotograaf Seth Miranda zijn studio is leeg geroofd door ex-medewerker CNN David Scott Holloway. Hij heeft zijn schuld bekend toen hij werd gearresteerd. Miranda deelde de studio met meer fotografen. Ook van die fotografen zijn spullen gestolen.

Kort contract van Holloway

In totaal is er een waarde van tussen de $ 12.000 en $ 15.000 gestolen uit de studio. We horen wel vaker dat er in een studio is ingebroken maar dit verhaal valt op. Holloway heeft jaren gewerkt voor nieuwszender CNN en voor Anthony Bourdain's programma, Parts Unknown. Door zijn eerdere werkgevers werd hij vertrouwd door iedereen die werkte in de overvallen studio. Holloway werkte vanaf maart 2019 in de studio en ging in juli 2019 al weg uit de studio.

Slechte samenwerking

De samenwerking tussen Holloway en de andere fotografen van de studio verliep niet heel goed. Zo was hij vaak te laat met het betalen van de huur en huurde hij de ruimte vaak af om vervolgens de studio niet te gebruiken. Hiermee hield hij de andere fotografen uit de studio zonder dat dat nodig was. Toen hij zijn huur contract had gestopt leverde hij niet de juiste sleutel in. Door het behouden van de juiste sleutel is hij uiteindelijk naar binnen gekomen.

Holloway liet sporen achter

In augustus heeft Holloway de spullen uit de studio gestolen. Voor de politie was het erg makkelijk om de dader te vinden. Hij werkte onzorgvuldig en liet veel sporen achter. Hij dacht er vanaf te komen door de lift tot de 7e etage te nemen terwijl de studio op de 12e etage zat. De laatste vijf etages is hij met de trap gegaan zodat er op de camera beelden van de lift te zien was dat hij niet naar de 12e etage ging. Vervelend voor hem dat er meerdere camera's in het pand hingen. Tijdens het leegroven van de studio had hij een trui aan die hij herkenbaar op zijn Instagram had gedeeld. Voor hij zijn huur stopte heeft hij geholpen met het herinrichten van de studio. Hierdoor wist hij precies waar alles lag. Hij had van te voren al gepland wat hij zou meenemen en van wie.

Omdat David Scott Holloway zijn misdaad heeft toegegeven aan de politie en de gestolen apparatuur heeft terug gegeven, krijgt hij geen straf. De fotografen waarvan de spullen zijn gestolen zijn hier niet blij mee.

Lees ook: Dief steelt apparatuur bruidsfotograaf t.w.v. meer dan € 3.000,-