'Full Frame? Dat pad gaat Olympus niet op. Nu niet, nooit niet!'

Olympus lanceert de OM-D E-M1X

Remco Stunnenberg 230
Olympus lanceerde gisteren in Hamburg de Olympus OM-D E-M1X. Speciaal voor deze gelegenheid had Olympus een grote groep Europese fotojournalisten uitgenodigd om hierbij van de partij te zijn. Ook digifoto Starter was erbij.

Het is wellicht niet de camera waar je als beginnende fotograaf nu direct aan denkt, de Olympus OM-D E-M1X. Toch willen wij jullie deze bijzondere camera niet onthouden. Al was het maar vanwege de bijzondere keus van Olympus om, tegen de stroom in, vast te houden aan haar eigen pad en filosofie. Want wie veronderstelde dat Olympus met een Full Frame camera op de proppen zou komen, had het mis. Die weg is Olympus niet in geslagen en zal Olympus ook niet inslaan, verzekerde Marc Marsman, Key Accountmanager en Master Trainer bij Olympus Nederland, na afloop van de officiële presentatie tijdens een één op één gesprek met digifoto Starter.

Marc: ‘Full Frame is voor Olympus van geen enkele toegevoegde waarde. Met deze nieuwe camera, de OM-D E-M1X, maar ook met de OM-D E-M1 Mark II, doen wij absoluut niet onder voor de concurrentie. Optisch zijn deze camera’s vergelijkbaar met de rest. Met dank aan onze 20,4 MP Live MOS-sensor.’

Olympus kiest nadrukkelijk voor één compact systeem

‘Olympus kiest bovendien heel nadrukkelijk voor één compact systeem’, vervolgt Marc. ‘Wanneer wij met een Full Frame camera zouden komen, moeten we ook met een nieuwe lijn objectieven komen. Objectieven die in dat geval drie tot vier keer groter zouden zijn dan onze huidige objectieven. Dat pad gaat Olympus niet op. Nu niet, nooit niet! Met deze camera blijven we trouw aan de belofte van Olympus om het meest compacte en lichtgewicht camerasysteem in zijn klasse aan te bieden.’

En het moet en mag gezegd worden, de nieuwste toevoeging aan de professionele OM-D-lijn van Olympus onderstreept het potentieel van het Micro Four Thirds sensorformaat en zit vol met de nieuwste imaging-technologieën in een robuuste en erg goed in de hand liggende behuizing. Lees: de ergonomie van deze nieuwe professionele Olympus camera, die op het eerste oog wat weg heeft van de Fujifilm X-H1, is fenomenaal.

Olympus OM-D E-M1X: Zelden liet een nieuwe camera zich zo eenvoudig en intuïtief bedienen 

De geïntegreerde verticale grip waarover deze camera beschikt is bovendien fantastisch. Evenals het menustructuur. Zelden liet een nieuwe camera zich zo eenvoudig en intuïtief bedienen als de Olympus OM-D E-M1X. Met andere woorden, de hands on in Hamburg was erg veelbelovend. Wij kunnen dan ook niet wachten om eens wat langer aan de slag te gaan met dit nieuwe model die, dankzij zijn snelheid, met name ook erg geschikt is voor actiefotografie.

Hands on met de Olympus OM-D E-M1X 

Olympus E-M1X: beschikbaarheid & prijzen

De Olympus OM-D E-M1X is vanaf eind februari beschikbaar voor een adviesprijs van € 2.999,-.

Beeld: © Remco Stunnenberg 

 

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco