Nieuw: Panasonic Lumix G90

Eefke Burg 372
Gisteren aan het einde van de dag gonsde het gerust al op de DIGIFOTO-redactie. Op de Japanse website van Panasonic was de komst van de Panasonic Lumix G90 aangekondigd. Vandaag ontvingen wij hierover gelukkig ook een bevestiging. Daarmee is de komst van de nieuwe Lumix G90 een feit. De systeemcamera is te gebruiken zowel voor film als voor fotografie.

Panasonic Lumix G90 geschikt voor actiebeelden

De nieuwe camera van Panasonic heeft een aantal mooie functie die zowel voor fotografen als filmmakers goed te gebruiken zijn. De Panasonic Lumix G90 heeft bijvoorbeeld 5-assige Dual Image Stabilization en de nieuwste Venus Engine. Hierdoor worden actiebeelden goed vastgelegd door de camera. Panasonic richt zich zoals altijd op het gemak van de gebruiker: de camera is stof- en spatwaterbestendig en is met één hand te bedienen.

Het stromotion effect

De nieuwe Lumix beschikt over de functie Sequence Composition. Hiermee zijn verschillende beelden te combineren tot één beeld: wat het stromotion effect wordt genoemd. Veel sportfotografen leggen op deze manier de verschillende handelingen van een fotograaf vast in één shot. Ook filmt de camera zowel in 4k en Full HD, met verschillende framesnelheden.

Creatief aan de slag met de Panasonic Lumix G90

Uiteraard beschikt de camera over de gebruikelijke automatische, semiautomatische en manual modus. Panasonic heeft echter ook andere modi ingebouwd waarmee je creatief aan de slag kan gaan. Bij opnames met de G90 kan naderhand de focus nog verlegd worden met de functie ‘Post Focus.’

Natuurfotografen zijn blij met Focus Stacking en Focus Bracketing

De gebruiker kan maar liefst 999 opnames met elkaar combineren met de Focus Bracketing functie. Deze opnames hebben allemaal verschillende scherpstelpunten. Vervolgens kan er met Aperature Bracket een keuze worden gemaakt uit de verschillende opnames met andere scherptedieptes. Daarnaast heeft de Panasonic Lumix G90 een Focus Stacking modus, waar de scherptediepte in het beeld kan worden aangepast door verschillende beelden  met elkaar te combineren.

Zwart-wit opnames maken

Eerder bevatten camera’s van Panasonic de zwart-wit standen Monochrome en L.Monochrome. Nu is daar ook de stand Monochrome D aan toegevoegd, waar zwart-wit opnames gemaakt mee kunnen worden. Deze stand intensiveert de donkere tonen van het beeld. Ook leuk om mee te experimenteren is het korrel-effect dat toegevoegd kan worden aan het film materiaal.

Maak foto’s van sterren en vuurwerk

De nieuwe camera heeft nóg een handige functie: Live View Compositie Recording. Hiermee kan je goed opnames maken van vuurwerk of sterren. De functie zorgt ervoor dat de sluiter op vastgezette momenten wordt ontspannen. Hierdoor worden heldere delen samengevoegd tot één opname, terwijl de achtergrond gelijk blijft.

Wanneer komt de camera?

De LUMIX G90 camera’s worden eind mei uitgeleverd en zullen dus vanaf begin juni in de winkels verkrijgbaar zijn. 

Meer lezen

Lees ook:  

Fujifilm onthuld de nieuwe 'Premista' Serie met twee zoom-objectieven

Canon maakt zeven nieuwe cinema prime-lenzen

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke