Newborn fotografie: Digitaal een achtergrond toevoegen

Newborn fotografie: Digitaal een achtergrond toevoegen

Senta Bemelman 3393
Bij newborn fotografie is de achtergrond even belangrijk als de voorgrond. Leer hoe je digitaal een leuke achtergrond toevoegt!

Bij het fotograferen van een pasgeboren baby is het erg belangrijk om het totaalplaatje in dezelfde stijl te houden. Maar soms kan de achtergrond die je tijdens het fotograferen kiest net niet zo mooi uitpakken als gehoopt. Of kan een andere achtergrond die je eerder hebt gebruikt beter werken. Let er goed op dat je geen duidelijk verschil in de belichting en kleur ziet tussen de twee foto’s, wanneer je deze samenvoegt.

Van tevoren

Zorg dat je bij iedere newborn fotoshoot ook een aantal foto’s van de setting hebt. Deze kun je bij de nabewerking van andere fotoshoots gebruiken. Bekijk hoe je dit op een natuurlijke manier doet in de onderstaande video.

Kleed

Leg de pasgeboren baby op een kleedje als je hem of haar fotografeert. Dit is niet alleen prettig voor de baby zelf, maar maakt het ook handiger voor de nabewerking. Je kunt de vorm van het kleedje bijvoorbeeld makkelijk uitknippen. Let wel op eventuele schaduwen, om te voorkomen dat het er onnatuurlijk uitziet.

Decoratie

Zorg ervoor dat de set zachte kleuren heeft, die niet schreeuwerig zijn. Houd de focus op de kleine baby, die waarschijnlijk rustig slaapt.

Wat is jouw ultieme tip voor newborn fotografie?

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta