Mustsee: Met de Fujifilm X-E3 naar Sri Lanka

Redactie 407
Sri Lanka is een prachtige bestemming voor fotografen, of je nu houdt van tropische landschappen, stedelijke omgevingen of karakteristieke culturen. Fotograaf Jose Jeuland legde het land vast met de X-E3.

Fotograaf Jose Jeuland uit Singapore heeft een zwakke plek voor Sri Lanka, vooral vanwege de vele sfeervolle locaties en de karakteristieke cultuur van de bevolking. Jeuland was precies op tijd voor een groot hindoeïstisch festival  in de stad Jaffna, waar hij prachtige foto’s kon maken van optochten, verlichte tempels en andere religieuze ervaringen. In de onderstaande video zie je welke pracht het land te bieden heeft.

Fujifilm X-E3

Wanneer je op rondreis bent sleep je liever niet te veel gear mee. De kleine X-E3 is daarom een prima optie voor de reizende fotograaf. Deze opvolger van de X-E2 heeft een minimalistisch ontwerp in een compacte body, maar komt met specificaties die niet misstaan in een grotere camera. De sensor levert mooie en scherpe foto's, ook als het wat donkerder wordt en Fujifilm maakt slim gebruik van het touchscreen. Scherpstellen gaat heerlijk soepel, ook als je het zonder autofocus wil proberen, en iedereen die niet zo'n liefhebber is van nabewerking kan met alle filmsimulaties alsnog foto's krijgen die net wat specialer zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.
 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie