@Jamel Shabazz, Man and Dog, Lower East Side, Manhattan, NYC 1980

Museum aan het Vrijthof presenteert 'Streetlife'

Lars Kruijdenberg 552
Het museum aan de Vrijthof in Maastricht presenteert van 21 maart tot en met 30 augustus 2020 de tentoonstelling Streetlife. Het museum toont kleurrijk werk van de Amerikaanse fotograaf Jamal Shabazz. Ook hangen er zwart-wit portretten van de Nederlandse fotograaf Hans Rietveld.

Tijdens De tentoonsteling wordt er ook een nieuw fotoboek van Jamel Shabazz gelanceerd. De gastcurator van de expositie is de Duitse galeriehouder Bene Taschen. Het museum organiseert een randprogramma voor onder meer studenten fotografie. Tijdens de expositie wordt ook samengewerkt met festival The Notorious IBE in Heerlen.

Foto: Jamel Shabazz, Rude Boy, Brooklyn, NYC, Young Boys, East Flatbush

Jamel Shabazz

Jamel staat internationaal bekend als documentaire-, straat-, mode- en portretfotograaf. Hij is al sinds 1980 bezig met het bruisende straatleven van New York. Hij maakt portretten van muzikanten, het dagelijks leven op straat en in de metro van New York. De tentoonstelling ‘Streetlife’ richt zich op zijn fotografie uit de jaren '80. Jamel won in 2018 een Gordon Parks Foundation Award.

Een aantal Portretten van Jamel zijn ook opgenomen in bekende musea in Amerika zoals, het Whitney Museum (New York), The Bronx Museum of the Arts (New York) en het Smithsonian National Museum of African American History & Culture (Washington).

Hans Rietveld

Hans Rietveld legde in zijn geliefde steden als Maastricht, Parijs of waar die ook, het straatleven vast met zijn camera. Hij combineerde zijn werk als graficus met fotografie en had een grote interesse en nieuwsgierigheid in mensen. Tijdens de tentoonstelling worden 25 foto’s van Hans gepresenteerd. Hij fotografeerde mensen in ogenschijnlijke gewone omstandigheden. Deze beelden komen vooral uit de periode 1965-1975.

Wil je meer weten over over de tentoonstelling? Klik dan hier.