Make-up artist kan alles met facepaint

Sterre Hartjes 155
Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden. Bij deze make-up artiest lijkt het soms alsof het echt pijn doet. De Servische Mirjana Kika Milošević maakt met gebruik van make-up de mooiste maar ook raarste gezichtsbedrog creaties op haar lichaam.

Vroeger

Kika was als kind al erg creatief, ze was altijd aan het tekenen. Volgens haar ouders kon ze eerder tekenen dan lopen, echter was het niet makkelijk om een artiest te worden. Haar ouders hadden geen geld voor de kunstacademie, ze werkte hard om haar talent zelf te ontwikkelen. Dit is goed gelukt. 

Zo begon de make-up artist

Na de geboorte van haar eerste kind is Kika begonnen als muurschilder. Hier is zij uiteindelijk mee gestopt omdat ze last kreeg van haar gezondheid.  Na haar tweede kindje is ze begonnen met het schminken van kinderen. Dit vond ze zo leuk dat ze een cursus basis beauty & make-up heeft gedaan. Hier werd ze verliefd op special effects make-up en bodypaint. Door de jaren heen heeft ze haar technieken zo goed gemaakt dat ze nu werkt als body- en facepainting artiest voor films en muziek video's. Ze is gespecialiseerd in special effects make-up en gezichtsbedrog.  

Ze deelt haar make-up talent op YouTube en Instagram.