Simpele tool, indrukwekkende resultaten

Maak je goede foto, nóg beter

Lysanne Wilkens 592
Veel tutorials om foto’s te bewerken vereisen basiskennis van de blend technieken in Photoshop. In onderstaande video laat de Franse landschapsfotograaf Serge Ramelli de vijf blendmethodes zien waar hij al jaren gebruik van maakt.

Photoshop biedt talloze blend opties aan. Aangezien het resultaat soms lastig te voorspellen is, kan het gebruik ervan een experimenteel proces zijn. Ramelli zorgt er met zijn duidelijke voorbeelden voor dat je in een mum van tijd het gewenste resultaat bereikt.

Nóg beter

In de video legt Ramelli uit waarom hij maar een beperkt aantal blend opties van Photoshop gebruikt. Met een foto die hij in Los Angeles maakte, laat hij zien hoe blenden ervoor kan zorgen dat een goede foto nóg beter wordt. De lucht in de foto vindt hij saai. Daarom maakt hij gebruik van een simpele lucht-vervangingstechniek om de foto te verbeteren.

Lichtstralen toevoegen

Je ziet Ramelli ook lichtstralen toevoegen om een foto van een kloof dramatischer te maken, de overvloeimodi gebruiken om met doordrukken en tegenhouden het contrast in een nachtshot te vergroten, en een kleur-blend gebruiken om een foto een meeslepende vintage sepia look te geven.

Simpel in gebruik

De technieken die Ramelli laat zien, zorgen voor indrukwekkende resultaten en zijn onwijs simpel in gebruik.

afbeelding van Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Lysanne