Lezersfoto

Lezersfoto: Patrick van der Horst

Redactie 262
In de digifoto Starter print van vorig jaar waren de portretfoto's van Patrick van der Horst te bewonderen. Na zijn inzending waren wij onder de indruk; nog altijd zijn het prachtige plaatjes, dus lees je hier ons gesprek met Patrick.

'Ik ben 41 jaar en vader van twee kinderen, maar naast baan en familie vind ik nog altijd de tijd voor huwelijksreportages, familiefoto's en modelshoots', vertelt Patrick. Grafisch vormgever en vader gedurende de dag; fotograaf in al zijn resterende tijd: Patrick van der Horst heeft al jarenlang een vurige passie voor het vastleggen van mens en gelaat. 

'Het model is Emmely Timmerman, mijn vaste model bij verschillende opdrachten en vrij werk. Ze weet precies wat ik in mijn gedachten heb en ze helpt me perfect met het uitwerken van deze ideeën. Emmely heeft haar outfit zelf gekozen en haar make-up en haar zelf verzorgd. We hebben een beetje een oude vintage stijl aangehouden. De foto is gemaakt met mijn "oude" Canon 5D camera met een 85mm f/1.8 primelens. De foto is uit de hand genomen en belicht met twee rechthoekige softboxen. Het hoofdlicht komt van rechtsboven en het invullicht op afstand van links. De achtergrond op de foto is een stuk donkere stof van de stoffenkraam wat ik bewust wat gekreukt en geplooid opgehangen heb.'

LEES OOK: Tegenlicht gebruiken

Tips van Patrick

  • Durf mensen te vragen: een potentieel model of iemand met een mooie auto om te fotograferen. Leg ook uit dat je een beginnend fotograaf bent. Doe je nooit voor als een topfotograaf!
  • Koop in het begin niet direct de duurste apparatuur, de frustratie als het doel daar niet mee bereikt kan worden is dan nog groter, check eerst Marktplaats of Ebay en probeer het eerst uit met tweedehands spullen.
  • Druk foto's af! Zo kun je goed bepalen wat het verschil is op je monitor en de afdruk op fotopapier.
  • Wees niet te bang om te falen
afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie