Snel en flexibel

Leica lanceert C-Lux camera

Christel de Wolff 246
Met de lancering van de Leica C-Lux, breidt camerafabrikant Leica Camera AG haar productportfolio uit met een compacte en veelzijdige camera. De Leica C-Lux brengt snelheid en een intuïtieve bediening samen. En, niet onbelangrijk, de camera ziet er ook nog eens enorm stijlvol uit!

De 2,33 megapixels elektronische zoeker van de Leica C-Lux toont heldere en contrastrijke beelden, ook in moeilijkere lichtsituaties. What you see is what you get, geldt bij de zoeker die 100% van het beeldveld beslaat, waardoor je jouw composities nauwkeurig kunt kaderen. De camera biedt dioptrie-compensatie-instellingen wat betekent dat brildragers de zoeker probleemloos kunnen gebruiken.

Snel en flexibel

De camera is voorzien van een Leica DC Vario-Elmar 8.8-132mm f/3.3-6.4 ASPH objectief en een 20 megapixel sensor en maakt tot wel 10 beelden per seconde. De autofocus heeft 49 meetpunten en stilt binnen no-time scherp zodat je geen moment mist. Selecteerbare scènestanden bieden hulp bij het fotograferen van landschappen, portretten of nachtopnames. Dankzij de 15-voudige optische zoom met brandpuntafstanden van 24 tot 360mm kun je enorm flexibel zijn in het fotograferen van verschillende onderwerpen. Met de Wifi en Bluetooth verbinding deel je gemakkelijk jouw foto's en video's op social media.  

De Leica C-Lux zal vanaf half juli te koop zijn voor een adviesprijs vanaf € 995,99. De stijlvolle camera is verkrijgbaar in de kleuren Light Gold en Midnight Blue en kan worden geaccentueerd door een reeks stijlvolle accessoires zoals retrolook-cameratassen of -straps.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel