Leer Photoshop stap-voor-stap met gratis cursus-boek

Redactie 1469
Als beginnende maar ook als professionele fotograaf komt het moment dat je je foto’s digitaal wilt gaan bewerken. Daar zijn veel fotobewerkingsprogramma’s voor zoals Affinity Photo, GIMP, PIXLR, Seashore en LightRoom. Maar in de professionele wereld wordt vooral Photoshop gebruikt. Je kunt dit programma (bijvoorbeeld met een trial-versie) nu gratis zelf aanleren met een uitgebreid stap-voor-stap-cursusboek van Grafische Cursussen.

 

Zelf aanleren of op cursus Photoshop?

Je hebt vast wel eens op YouTube een filmpje bekeken waarin wordt uitgelegd hoe je foto’s kunt bewerken. Dat kan een prima manier zijn om de software onder de knie te krijgen. Het nadeel van veel YouTube-kanalen over Photoshop is wel dat ze uitgaan van een bepaald niveau. En soms zit er geen duidelijke lijn in de videolessen. Vaak is het didactisch niet goed opgezet. Bovendien ontbreekt gewoonlijk het oefenmateriaal. Maar als je al wat verder bent in Photoshop hoeft dit allemaal geen bezwaar te zijn.Als je moeite hebt om deze video’s goed te begrijpen en op eigen foto’s toe te passen, dan biedt een cursusboek of klassikale cursus Photoshop uitkomst. Ook zelf een cursusboek doornemen, is voor velen lastig. Je moet gemotiveerd zijn en kunt geen vragen stellen aan een docent. Desondanks zijn er velen die de basis van Photoshop op deze manier hebben geleerd. En als jij dit ook wilt proberen, dan kan het gratis met het hier besproken cursusboek.


Onderwerpen cursus-boek Photoshop

Je hebt geen basiskennis van Photoshop nodig om de lessen te volgen. Het boek wordt bij Het opleidingsinstituut Grafische Cursussen gebruikt als cursusboek voor het Photoshop-blok van de jaarcursus Grafische Vormgeving. De kwaliteit is dus echt van hoog niveau en vertaald naar het Engels (verkrijgbaar in de gebruikelijke online-winkels).
De onderwerpen die in het 176 pagina’s tellende boek worden besproken zijn onder andere: de interface, selecties, lagen, kanalen, teksteffecten, retouches, kleuren, tekenen & schilderen, optimalisatie van foto’s voor het web en drukwerk.


Photoshop installeren

Om de cursus goed te kunnen volgen, zul je Photoshop moeten installeren. Een proefversie van Photoshop is mogelijk maar die is slechts 7 dagen geldig. Als je niet bang bent om stout te zijn, gebruik je een tweede mailadres om zo de proefversie een week langer te gebruiken.

Ben je aan een abonnement toe, dan zul je een keuze moeten maken tussen het complete CC-pakket (waaronder ook InDesign, Illustrator en vele andere pakketten), een afzonderlijk Photoshop-abonnement of een Fotografie-abonnement. Overigens kun je een abonnement binnen 14 dagen annuleren met restitutie van het gehele bedrag! Je kunt ook kijken of een studenten-abonnement mogelijk is, waarvoor een aanzien­lijke korting geldt.

 

Aan de slag

Het is tijd om aan de slag te gaan met Photoshop. Hoe leuk zal het zijn om kleurcorrecties toe te passen op eigen foto’s! Of collages te maken! Of je foto’s eindelijk goed op je website te plaatsen! Je kunt het cursusboek ‘Photoshop Stap voor Stap’ gratis downloaden als je je opgeeft voor de ‘Tips & ’-nieuwsbrief van Grafische Cursussen. Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie