Verschillende tools zoals het aanbrengen van laagmaskers of werken met een penseel worden hier uitgebreid behandeld.

Leer de ogen op een natuurlijke manier te bewerken in Photoshop

Redactie 303
Het onnatuurlijk retoucheren van ogen in een foto is een goede manier om een mooi portret te ruïneren. In deze video van 14 minuten laat fotograaf Dani Diamond zien hoe je in Photoshop ogen gemakkelijk kunt retoucheren met een natuurlijke uitstraling.

Tips voor het retourcheren in Photoshop

Het scherpstellen van de ogen is de eerste belangrijke stap, zo niet de belangrijkste. Als de ogen in een portret niet scherp zijn, dan is het portret eigenlijk mislukt. Probeer dus altijd scherp te stellen op de ogen, want daar gaat het oog van iedereen die de foto zal bekijken naartoe. 

Om een natuurlijke uitstraling te krijgen is het cruciaal om te begrijpen hoe het licht werkt met het menselijk oog. Daar begint Dani mee in zijn video, omdat het volgens Dani zal helpen om je foto's op een natuurlijkere manier te bewerken. Vervolgens laat Dani een voorbeeld zien van hoe het niet moet en een voorbeeld van hoe het wel moet. In de overige 10 minuten van de video neemt Dani jou mee tijdens het bewerken van een portretfoto. Verschillende tools zoals het aanbrengen van laagmaskers of werken met een penseel worden hier uitgebreid behandeld.

LEES OOK: Van automatische naar handmatige bediening in slechts drie minuten

Diamond rondt zijn video af met een schermafbeelding waarin je voor en na zult zien, waardoor je je beseft dat het Photoshoppen van een foto een duidelijke verbetering geeft. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie