Gebruik jij de tone curves weleens?

Leer (be)werken met de Curves

Tieme Snijders 843
Als fotograaf heb je er vast weleens iets over gelezen of gehoord. Tone Curves of RGB Curves. Ze komen voor in fotobewerkingsoftware, zoals Photoshop of Lightroom.

Mastering the tone curves

Heb jij je altijd al afgevraagd wat die Tone Curves nou precies doen, of wat je er mee kan? Heb je geen idee hoe je ze kan gebruiken? In ‘Mastering the Tone Curves Easily’ legt Connor Turmon het je uit.

RGB

Aan de hand van een portretfoto laat hij zien wat de RGB curves doen. Zoals contrast toevoegen, schaduwpartijen en hooglichten aanpassen. In Photoshop en Lightroom kun je ook kiezen voor R (Red) G (Green) en B (Blue) tonen. Hiermee kan je de kleuren in de foto aanpassen. Als jij geen idee hebt hoe je dit kan inzetten ten voordele van jouw foto is deze videotutorial een hele uitkomst.

Deel jullie resultaten!

Na deze video ben jij heer en meester over de RGB Curves in Lightroom en Photoshop. Ga jij er gelijk mee aan de slag? We zijn benieuwd naar jullie resultaten, deel ze in onze gallery!

 

 

 

*Let wel even op het volgende: door een vertraging in de audio loopt audio en video niet tegelijk. Audio loopt een klein beetje achter, dit kan voor enige verwarring zorgen.