In drie snelle stappen

Laat je onderwerp echt uit je foto springen

Lysanne Wilkens 302
Veel mensen zijn fan van de portret-look waarin het onderwerp echt uit de foto lijkt te springen, omdat het een sprekende en aandachttrekkende stijl is. Deze handige video laat je in drie snelle stappen zien hoe je die look in je eigen portretwerk creëert.

De video, gemaakt door Nathaniel Dodson van Tutvid, laat zien hoe je de optie curven kunt gebruiken om de kleur en de toon van een afbeelding aan te passen en een portret zo net dat beetje extra te geven.

Snel en krachtig

Zelfs als deze look niet eentje is waar je specifiek naar opzoek bent of als je niet thuis bent in het gebruik van de aanpassingslagen curven, kleurbalans en selectieve kleur om de laatste hand aan je foto’s te leggen, is het goed om hiermee te spelen. Het zijn namelijk snelle en krachtige manieren om de sfeer van een afbeelding te veranderen.

Tegenovergestelde kleuren

Zoals Dodson opmerkt, is het over het algemeen een goed idee om tegenovergestelde kleuren te gebruiken bij het aanpassen van de hooglichten en de schaduwen wanneer je het onderwerp van de achtergrond wil scheiden; voeg bijvoorbeeld een beetje geel toe aan de hooglichten en wat blauw aan de schaduwen. Dit maakt het vaak makkelijker om het onderwerp van de achtergrond te scheiden.

Effectief

En natuurlijk is het altijd het beste om te beginnen met een goed belichte afbeelding; dit geeft je de ruimte die je nodig hebt om dit soort aanpassingen effectief uit te voeren.

afbeelding van Lysanne Wilkens

Lysanne Wilkens | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Lysanne