Autofocus in combinatie met straatverlichting

Verbeterde autofocus van Canon

Sterre Hartjes 257
Portretfotograaf Manny Ortiz heeft de Canon autofocus update getest en is er erg van over te spreken. Ortiz is vooral te spreken over de Eye AF die automatisch focust op de ogen van het model.

Nieuwe autofocus update voor Canon

Canon heeft updates uitgebracht voor de EOS R en EOS RP die volgens het bedrijf de autofocus op de ogen zou moeten verbeteren. In de demo's van het bedrijf was dit al te zien maar vaak zien we een verschil tussen demo's van bedrijven en de realiteit. Portretfotograaf  Manny Ortiz is de binnenstad van New York in gegaan om dit te testen.

Belichting

In de video is te zien hoe de fotograaf te werk gaat met het zoeken van licht. Zelfs met slechte belichting blijft de autofocus de ogen van het model volgen. De fotograaf werkt met de Canon EOS R en een RF 85mm f/1.2 objectief. De fotograaf maakt gebruik van straatverlichting en zijn LED-armband. De fotograaf is er onder de indruk van de prestaties van de autofocus. Het model, Sarah, heeft erg volle en donkere wimpers maar de autofocus ziet de ogen nog steeds.

Roze autofocus wolk

De fotograaf geeft toe dat hij nog een beetje op een roze wolk zit. Deels komt dit ook door het objectief dat hij gebruikt zegt hij in de video. De autofocus is super nauwkeurig en precies als we Ortiz moeten geloven.

 

 

Lees ook: Let op de details in de ogen