Reisfotografie

Laat je inspireren door reisfotograaf Charles Borsboom

Remco Stunnenberg 763
Na een succesvolle carrière als informaticus bij respectievelijk TNO en het Waterloopkundig laboratorium besluit Charles Borsboom in 1999 het roer om te gooien. Hij maakt van zijn hobby zijn werk en wordt professioneel fotograaf.

Met name reis- en landschapsfotografie hebben zijn voorkeur. Waar hij ook is, op de Wadden of het Siberische Baikalmeer, Charles Borsboom is altijd op zoek naar lijnen, vormen en structuren in het landschap.

Een 1,5 jaar durende reis door Noord Amerika in 1998/99, samen met zijn vrouw Yvonne, is voor Charles de druppel. Na terugkeer in Nederland, Charles is dan 40, gooit hij definitief het roer om. En nee, niet omdat hij zijn baan als informaticus verafschuwt. Helemaal niet. Maar hij wil eindelijk zijn lang en diep gekoesterde wens in vervulling brengen: van zijn hobby fotografie zijn baan maken. 'Ik kon er wel over blijven mijmeren maar ik vond dat ik gewoon een keer moest proberen om met fotografie mijn eigen broek op te houden. En ja, dat was zeker in begin erg spannend. Ik was redelijk succesvol in de ICT en verdiende ook navenant.'

Die veilige en comfortabele haven laat Charles achter zich en hij springt in het diepe. Een sprong waarvan hij geen idee heeft wat het hem gaat brengen. 'Yvonne heeft daar een heel belangrijke rol in gespeeld en heeft mij echt gestimuleerd. Volg je hart was en is haar motto.'

Je leest het hele verhaal met Charles in digifoto Starter 3.2018. Inclusief nog veel meer prachtige beelden van zijn hand. Wil jij deze uitgave thuis ontvangen? Neem dan snel een abonnement. Daarnaast kun je digifoto Starter ook nabestellen via deze pagina.

Meer info over Charles Borsboom en zijn werk vind je hier.

Wil je eens op reis met Charles? Dat kan. Hij begeleidt een achttal reizen namens Nordic Vision Fotoreizen.

Foto's: © Charles Borsboom

Lees ook: Nu verkrijgbaar! digifoto Starter 3.2018

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco