Must have voor in je reiskoffer!

Ideaal voor op vakantie: de Kodak ISO 800 wegwerpcamera

Christel de Wolff 264
Wegwerpcamera's zijn uitermate populair. Ze worden veel gebruikt op feestjes, bruiloften en je ziet ze vaak op festivals. Ze zijn natuurlijk super makkelijk in gebruik waardoor je je nooit druk hoeft te maken om moeilijke instellingen. Je richt. Je klikt. En klaar!

Hoewel foto's uit een wegwerpcamera natuurlijk niet te vergelijken zijn met een geavanceerde analoge camera, is de kwaliteit die uit zo'n plastic doosje komt rollen soms verbazingwekkend. Het enige nadeel wat een wegwerpcamera wat ons betreft dat ze standaard 200 of 400 ISO filmrolletjes bevatten. In combinatie met het kleine lensopeningetje en de vaste sluitertijd van 1/125 seconden heb je veel licht nodig om een goed belichte foto te maken. Vaak wordt door de fabrikant aangeraden om eigenlijk altijd de flits te gebruiken.

Maar altijd de flits gebruiken, die bovendien ook nog eens een oncontroleerbare stoot licht afgeeft, is natuurlijk geen goede oplossing. Daarom zijn we super blij dat Kodak deze maand ook wegwerpcamera's met 800 ISO heeft geïntroduceerd. Zo heb je wat meer bewegingsvrijheid als het geen ultrazonnige dag is of als je wat later op de avond nog een mooie herinnering wil vastleggen.

 

Met de Kodak ISO 800 camera kun je maar liefst 39 opnames maken voordat het rolletje vol is. Zo kun je naar hartenlust sfeerbeelden maken op een mooie zomerse avond. Vergeet dit leuke apparaatje dus niet in je koffer te stoppen als je op vakantie gaat!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel