Hoe maak je de beste foto's van je huisdier?

Hoe maak je de beste foto's van je huisdier?

Fenna Kiebert 223
Als je van fotografie houdt, een camera én huisdieren hebt, is de kans erg groot dat je jouw huisdier(en) graag eens goed op de foto wilt zetten (of dit al een keer geprobeerd hebt). Bij deze vijf tips om het fotograferen van je huisdieren zo goed mogelijk te laten slagen

Tip 1. Zorg voor een nette en rustige achtergrond

Een nette en rustige achtergrond is erg belangrijk als je wilt dat jouw huisdier alle aandacht trekt en het middelpunt van de foto is. Met een rommelige achtergrond lukt dat niet. Dit geldt voor foto's die binnen en voor foto's die buiten gemaakt worden, denk bij rustige buitenfoto's vooral aan een weiland of een strand, in plaats van een drukke straat met auto's. Binnen kan je een deken of doek als achtergrond gebruiken, of neem gewoon een witte muur.

Tip 2. Zorg voor genoeg licht

De mooiste foto's maak je overdag met voldoende daglicht. Dat kan zowel binnen als buiten zijn, zolang je huisdier zich maar op zijn gemak voelt. Jouw huisdier voelt zich het beste bij natuurlijk daglicht, dus de flits kun je beter vermijden. Daarnaast is het het mooist als je kiest voor zacht licht. Dit laat over het algemeen de kleuren van de vacht en de ogen het beste uitkomen. Binnen kan je het beste gebruik maken van natuurlijk daglicht dat naar binnen komt vallen. Buiten kan je het beste je foto’s aan het begin of het einde van de dag maken, zodat je te maken hebt met zacht licht.

Lees meer: Hoe maak je een bokeh achtergrond

Tip 3 Krijg de aandacht van je huisdier

Zorg ervoor dat je huisdier jou of de camera aankijkt, dit zorgt meestal voor de leukste foto's. Gebruik bijvoorbeeld een speeltje of een snoepje om je huisdier te laten kijken naar de plek die jij wilt.

Tip 4. Positioneer jouw huisdier

De positie kan je foto maken of breken, zeker wanneer het gaat om huisdieren fotografie. Van bovenaf lijkt alles kleiner, maar ook direct een stuk schattiger. Wil je jouw huisdier op z'n allerliefst op de foto? Maak dan de foto van bovenaf. Wil je jouw huisdier juist een imposante uitstraling geven? Dan kun je het beste van onderaf fotograferen.

Tip 5. Heb geduld

Tot slot de laatste tip; heb geduld. Verwacht niet dat de eerste foto die je maakt gelijk helemaal goed zal zijn. Waarschijnlijk zit je huisdier niet heel de tijd stil totdat jij de goede foto gemaakt hebt, dus neem de tijd, dan komt die perfecte foto vanzelf wel!

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna