Hoe fotografie de wereld kan veranderen

Denise Delgado 432
Volgens fotograaf Benjamin Von Wong zijn het artiesten die de aarde moeten beschermen. Hij vraagt "ons" om met hem mee te doen.

'Sociale verandering is een van mijn favoriete onderwerpen', zegt Von Wong. 'Het begint bij één persoon en verspreidt zich als een lopend vuurtje.' Maar hoe begint de verandering als de overheid en mainstream media nauwelijks moeite doen om de aarde te helpen? 'Wij maken kunst', aldus Von Wong.

Het onmogelijke mogelijk maken

Meesterfotograaf Benjamin Von Wong laat ons zien dat het onmogelijke mogelijk is. Dit keer pakt hij het enorme probleem van elektronisch afval (e-waste) in Amerika aan door er kunst mee te maken. Dit doet hij samen met Dell, een bedrijf dat een van de grootste recycling programma's voor elektronica heeft. Om dit voor elkaar te krijgen, werkte Von Wong tien dagen lang met vijftig vrijwilligers. Het resultaat: 4100 pond samengevoegd afval. De resultaten waren boven zijn verwachting. Hij hoopt hiermee het recyclen van e-waste cool te maken.

Uitdaging

Von Wong ziet graag dat meer mensen door middel van hun kunst laten zien waar zij in geloven. En ja dat kan een uitdaging zijn maar, zegt hij. 'het is het waard om iets terug te geven aan de wereld'.

Meer zien

Wil je meer foto's zien en informatie krijgen over dit proces? Bekijk Von Wong's blogbericht

afbeelding van Denise Delgado

Denise Delgado | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Denise