Het combineren van een flitser met LED verlichting in modefotografie

Het combineren van een flitser met LED verlichting in modefotografie

Eefke Burg 367
In een recente video over modefotografie neemt fotograaf Patrick Hall ons mee in hoe hij flitsverlichting en LED constante verlichting gebruikt om grillige mode- en sportportretten te maken met lange sluitertijden. Het werk wat hier uiteindelijk uit komt is ontzettend mooi en in de video begeleidt Patrick je bij elke stap.

Flitser en LED met elkaar combineren voor mooie modefotografie

In de video van Fstoppers gebruikt Patrick de nieuwe Tamron 25mm f/1.4 op een Nikon D850 met een aantal gekleurde LED-panelen en een slim geplaatste flitser. De shoot combineert sport en mode en de portretten die er uiteindelijk uitkomen hebben veel beweging en kleur.

De fotograaf heeft niet meteen de juiste instellingen te pakken, zoals blijkt uit de foto hierboven. 

Patrick gebruikte de Falcon Eyes F7 Pocket Lights als LED verlichting om zijn model bij te lichten. Het enige nadeel wat hij echter benoemt, is dat deze Falcon Eyes niet zo krachtig zijn. Het eerste wat de fotograaf dan ook doet is de kamer zoveel mogelijk verduisteren. Door het grootste deel van het licht in de kamer te elimineren krijgt Patrick zijn belichting perfect.

Flitser voor 'bevroren' portretten

Om de beweging te kunnen bevriezen gebruik hij een krachtige flitser, zodat het lijkt alsof zijn model 'bevroren in de beweging is.' Doordat de LED verlichting continu aanstaat, krijgt hij hiermee juist een tegengesteld effect, vertelt hij, doordat deze constant het licht in de camera projecteren waardoor je juist wel wat bewegingsonscherpte krijgt. Dit is dan ongeveer het effect wat je krijgt:

De beelden die de fotograaf uiteindelijk voor elkaar krijgt zijn verbluffend en de technieken die hij gebruikt zijn nog voor veel andere soort shoots bruikbaar.

Hebben jullie deze technieken ook uitgeprobeerd? En hoe ging dit? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Bekijk de volledige video waarin Patrik de flitser en LED verlichting gebruikt voor zijn prachtige modefotografie

Bekijk de video hieronder:

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke