Gratis Photoshop alternatieven

Fenna Kiebert 493
Hier een lijstje met gratis Photoshop alternatieven als je toch graag je foto's mooi wilt bewerken.

Photoshop van Adobe is een duur programma. Voor wie niet wil betalen voor zo’n duur pakket maar wel graag wil fotoshoppen, hier tien gratis Photoshop alternatieven voor foto’s bewerken.

Sommige van deze alternatieven zijn alleen geschikt voor Windows en sommige alleen voor de Mac. Ook zullen ze natuurlijk niet allemaal even goed zijn, maar ze zijn wel gratis en daaro over het algemeen prima Photoshop alternatieven.

Gratis Photoshop alternatieven

1. GIMP

GIMP is een gratis Photoshop alternatief om je foto te bewerken. Een licentiecode is niet nodig en het biedt functies die je alleen bij Photoshop vindt. Ook beschikt dit programma over de welbekende gereedschapskist.

2. Paint.NET (Windows)

Dit programma is niet zoals de standaard Paint die je hoogstwaarschijnlijk van Microsoft kent. Paint.NET (Windows) is een een van de gratis Photoshop alternatieven dat alleen voor Windows werkt. Je kunt met verschillende lagen werken en uiteraard ook special effects aan beelden toevoegen. 

3. Pixlr

Je kunt gebruik maken van een web-based programma, maar er zijn ondertussen ook al Pixlr-webapps ontwikkeld gezien de groeiende populariteit van het gratis Photoshop alternatief. Er is zelfs een app voor iOS en Android. Hierom is Pixlr dus een heel goed alternatief voor foto’s bewerken.

4. Inkscape

Inkscape is al een wat ouder programma, maar is door de benodigde updates nog steeds prima te gebruiken. De groeiende community zorgt er ook nog eens voor dat je met al je vragen op het forum terecht komt. Handig voor tips en vragen over foto’s bewerken. Hierdoor is ook Inkscape een van de beste Photoshop alternatieven.

5. Seashore

Seashore is ook echt een van de beste Photoshop alternatieven en alleen voor de Mac beschikbaar. Zie het niet als een vervanger, maar een programma voor de basics. Het heeft niet zoveel functies als de echt Photoshop, maar voor de nodige basis kan het prima. 

Lees ook: apps voor foto's bewerken

6. Pixia

Pixia is weer een gratis fotobewerkingsprogramma voor alleen Windows. Het programma is helemaal up-to-date dus ook met dit Photoshop alternatief moet je het wel redden.

7. Photo Pos Pro

Photo Pos Pro is ook voor Windows-gebruikers bedoeld en is al meer dan tien miljoen keer gedownload. Een geliefd programma onder de bewerkingsdeskundigen die niet veel geld willen uitgeven aan foto’s bewerken. Je kunt met Photo Pos Pro objecten uit foto’s verwijderen, de kleuren veranderen en nog veel meer. 

8. Picasa

Dit programma is door Google overgenomen en volledig opgenomen in Google Foto’s. Werkt lekker makkelijk en daarom behoort Picasa ook tot de beste Photoshop alternatieven voor foto's bewerken.

9. Photoplus

Tot slot Photoplus. Deze software is alleen voor de Mac beschikbaar en is helaas niet gratis, het kost je namelijk 54,99 euro. Nog steeds niet veel als je het vergelijkt met de officiële Photoshop prijzen. Daarom ook een goed alternatief.

10. Photoshop CS2

Óf download Photoshop CS2 gratis vanaf de Adobe site. Daar kun je ook nog voor kiezen. Dit is een minder uitgebreid programma maar je kunt er alsnog prima foto's mee bewerken.

Tot zover de beste Photoshop alternatieven. Hopelijk heb je er wat aan aan kan je snel aan de slag met foto's bewerken!

Tags: Photoshop alternatieven, foto's bewerken

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna