Fujifilm lanceert 's Werelds eerste spiegelloze camera met 100MP

Christel de Wolff 296
Onder het motto ‘The world does not fit into the 35mm format’ lanceert Fujifilm tijdens Photokina in Keulen, twee nieuwe middenformaat systeemcamera's als opvolgers van de Fujifilm GFX 50S, te weten de de GFX50R en de GFX 100S.

Fujifilm richt zich met de nieuwe camera’s op alle vormen van fotografie. Van landschap, tot commercieel en van wildlife naar bruiloft en sport. De Fujifilm GFX 100S is 's wereld eerste spiegelloze camera met maar liefst 100 megapixels.

Fujifilm objectieven

Los van deze twee nieuwe camera’s verschijnt er ook een aantal nieuwe objectieven waaronder de GF50mm f/3.5. Dit objectief is speciaal ontwikkeld voor de GFX lijn. Voor de recent geïntroduceerde XT-3 werden de XF 8-16mm f/2.8, de XF 16-80mm f/4.0 en de XF 33mm f/1.0 R ontwikkeld. Dat laatste extreem lichtsterke objectief is het eerste f/1.0 objectief met autofocus.

Fujifilm en Capture One

Verder maakte Fujifilm, onder luidt applaus van de bezoekers in de zaal, bekend dat de nieuwe GFX 50R en de GFX 100S ondersteund worden door Capture One RAW-software. Dit maakt RAW processing, tethered shooting en film simulatie mogelijk. Er komen drie abonnementen: Capture One Pro, Capture One Pro Fujifilm en Capture One Express Fujifilm Free. Die laatste is, zoals de naam al doet vermoeden gratis maar biedt ook minder uitgebreide mogelijkheden. De Pro variant kost €180,- per jaar, Capture One Pro Fujifilm €159,- per jaar.

Meer informatie vind je op de website van Fujifilm.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel