Bezoek EIZO op photokina 2018

Christel de Wolff 340
Photokina is in volle gang. Fabrikanten van foto- en videoapparatuur vallen nog net niet over elkaar heen om aan de bezoekers van de grootste fotografiebeurs van Europa de nieuwste producten te presenteren. Ook de Japanse monitorfabrikant EIZO is aanwezig op photokina. Wij spraken met Maxime Koppelmans, marketing Specialist van EIZO in Nederland om te horen wat je kunt verwachten bij een bezoekje aan de stand van EIZO. 

EIZO ColorEdge CG279X première op photokina

Het begint gelijk goed. EIZO heeft op deze editie photokina een primeur staan. De CG279X, de nieuwste aanwinst in de ColorEdge-familie, is bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik in video-editing, prepress en beeldbewerking.

Touch 'n Try

Maar die woorden zouden niks zeggen, zonder dat je met eigen ogen zou kunnen zien wat de nieuwe 27 inch monitor allemaal kan. Daarom nodigt EIZO photokina-bezoekers uit om de nieuwe CG279X niet alleen te komen bekijken maar ook te testen aan de EIZO stand. 

Software-updates: ColorNavigator 7 en Quick Color Match

Maxime wijst ons ook op de introductie van ColorNavigator 7.  de volledig herziene versie van EIZO's eigen kalibratiesoftware. De functies van ColorNavigator 6 en ColorNavigator NX zijn samengevoegd in een compleet nieuw geprogrammeerde software. Daarbovenop wordt de nieuwe color management tool Quick Color Match gepresenteerd. Met de update van deze tool worden nog meer papiersoorten ondersteund. 

Presentaties en lezingen van experts en ambassadeurs

Naast het zien en proberen van nieuwe hoogwaardige gear en software, ben je bij EIZO ook aan het goede adres voor inspirerende presentaties. Sprekers zijn onder andere de ColorEdge-ambassadeurs Alexander Heinrichs, Ulla Lohmann en Tomaso Baldessarini. 'De ambassadeurs vertellen over hun werk en de rol die EIZO apparatuur hierin speelt,' zegt Maxime. Daarnaast geeft Christian Ohlig, EIZO's expert op het gebied van kleurbeheer een inleiding in de basisprincipes van goed kleurbeheer. 

Wil je dit spektakel meemaken? EIZO is te vinden op photokina in hal 5.2, stand F19

DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special

Nu gratis te lezen: kijk hier voor de DIGIFOTO Photokina 2018 digitale special.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel