Fotowedstrijd voor het goede doel

Fotowedstrijd voor het goede doel

Eefke Burg 265
Het fotografieteam Danae en Andrew wilden een fotowedstrijd organiseren, maar ze wilden niet zomaar nog een fotowedstrijd toevoegen aan de rits aan fotowedstrijden die online te vinden zijn. Dus besloten ze het anders aan te pakken: ze organiseren een wedstrijd voor foto's die zijn gemaakt voor het goede doel.

Fotowedstrijd 'Do Good With Your Camera'

De wedstrijd heet 'Do good with your camera' en is geïnspireerd door het idee dat fotografen de kans hebben om iets te kunnen betekenen voor de wereld om hen heen. Ze wilden met hun wedstrijd laten zien dat kunst niet alleen interessant is als kunstvorm maar dat het ook iets terug kan doen voor de maatschappij.

Doe ook mee met onze fotowedstrijden: Fotowedstrijd: Reizen 2019

En ook: Fotowedstrijd: Urbex 2019

Het fotografenduo plaatste een video online waarin ze aangaven dat ze op zoek zijn naar foto's in twee categorieën: 'Documentary Photo of Service,' waarin een foto van een liefdadigheidsevenement of een liefdadigheidsinstelling en de tweede categorie 'Portrait Photography as Service,' waarin een portret zou worden gemaakt van bijvoorbeeld gezinnen waarin recentelijk iemand is geadopteerd of vrijwilligers bij lokale dierenasielen.

Prijzen fotowedstrijd

Uiteraard kan je ook nog iets winnen met de fotowedstrijd: als je meedoet maak je kans op de Fujifilm X-T100 Silver-kit, ter waarde van € 499,-: een fijne kleine systeemcamera die over goede beeldkwaliteit beschikt.  Het is makkelijk om aan de wedstrijd deel te nemen; het enige wat je hoeft te doen is een foto te maken en deze op je social media te plaatsen met een link naar de website voor Do Good with Your Camera, tesamen met de hashtag #DoGoodWithYourCamera op Twitter, Instagram of Facebook. Ze gebruiken die hashtag om willekeurig een winnaar te selecteren.

Lees ook: Fotograaf maakt camera van LEGO

Daarnaast is er voor de hoofdprijswinnaar van de fotowedstrijd ook een pakket beschikbaar van $ 2.000,-, met daarin verschillende dingen voor je camera die je kan winnen. Deelnemen kan nog tot 10 december, dus je hebt nog voldoende tijd om mee te doen.  

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke