Fotograferen met sterretjes

Sterre Hartjes 196
Het fotograferen van sterretjes is het hele jaar leuk om te doen. Het geeft je foto misschien net de boost die het nodig heeft. En misschien het leukste van alles is dat sterretjes erg goedkoop zijn waardoor je makkelijk creatieve foto's krijgt. Met deze tips krijg jij het beste resultaat.

 

Genoeg sterretjes

Zorg dat er voldoende sterretjes op voorraad zijn want ze gaan snel uit. Een donkere ruimte is wel handig of je kan naar buiten als het donker genoeg is buiten. Voor binnen moet je wel voorzichtig moet zijn, het blijft spelen met vuur!

Experimenteer

Sterretjes in het midden van het beeld kan leuk zijn, maar uiteindelijk willen we een spannende foto. Experimenteer daarom met diagonale lijnen of neem maar een klein deel het sterretje in beeld als accent. In bovenstaande video kan je zien hoe de fotograaf te werk gaat met sterretjes. 

Instellingen

De camera instellingen hangen af van wat je wilt fotograferen met de sterretjes. Overbelichting gebeurt wel snel als je werkt met sterretjes dus let hier op. Fotografeer met een korte sluitertijd als je de vonkjes individueel wilt vastleggen en fotografeer met een lange sluitertijd voor het schrijven met de sterretjes.

Schrijven met sterretjes

Als je de sluitertijd wat langer instelt kun je schrijven met het licht. Gebruik het sterretje om letters in de lucht te maken. Let wel op dat je in spiegelbeeld moet schijven. Ook kan je bijvoorbeeld een hartje, ster, of smiley tekenen. Het geduld en doorzettingsvermogen van jou als fotograaf komt hier dan bij kijken omdat het niet meteen in een keer goed zal gaan. Kijk hier wel uit dat het sterretje niet te lang op dezelfde plek blijft. Hierdoor kan die plek overbelicht raken.

Lees ook: Speelgoed fotografie maar dan anders