Foto-flowchart: Maak de juiste keuzes!

Foto-flowchart: Maak de juiste keuzes!

Liesbeth Wesdijk 526
Wel eens van een doorstroomschema gehoord? Of in goed Engels een flowchart? Hieronder laten we een grappige cartoon zien, speciaal voor fotografen.

Het is grappig, een beetje sarcastisch en neem het vooral met een grote korrel zout. Onderstaande flowchart is gemaakt door Clickittycat, een humoristische site met cartoons en quotes over fotografie. Klik hier voor de grotere versie van de flowchart.

Misschien is het schema een beetje hard, want fotograferen doen we uiteindelijk voornamelijk omdat we er plezier in hebben. Maar een klein beetje waarheid zit er ook wel in. Tegenwoordig heeft iedereen een geweldige camera en denken veel mensen dat ze dan ook een geweldige fotograaf zijn. Waarbij dus alles gedeeld moet worden op de social media.

En er is niks mis mee om die lieve foto van je nichtjes eerste stapjes te delen, ook al is het beeld bewogen. Of dat zeldzame vogeltje in je tuin, wat je nog net snel vast kon leggen, maar daardoor niet helemaal scherp is. Maar het zijn natuurlijk geen technische hoogstandjes. Dus als je foto's wilt delen waar je als fotograaf echt trots op bent, wees dan selectief! Hoe meer foto's je maakt, hoe beter je als fotograaf zult worden. Maar denk even na voor je de foto's op b.v. Facebook of Instagram plaatst: is het echt de beste foto die je ooit gemaakt hebt?

Zo ja, lekker plaatsen die foto! Bij voorkeur in onze lezersgallery, net als deze prachtige foto van Marjo Steffen.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth