De Zhiyun Smooth 4

Een gimbal voor je smartphone met professionele functies

Remco Stunnenberg 749
Vette én strakke video's maken met je smartphone. Wie wil dat niet? Zeker nu, met de zomervakantie voor de deur. Het kan met de Zhiyun Gimbal Smooth 4, een drie-assig stabilisatiesysteem dat geschikt is voor smartphones met een grootte tot 85 millimeter en een maximaal gewicht van 210 gram.

Dankzij de cinematografische functies van de Zhiyun Gimbal Smooth 4 maak je heel eenvoudig zeer vloeiende beelden. Zo kun je met de speciale 'Vertigo'-functie het dolly/zoom-effect toepassen, een effect dat veel filmmakers graag gebruiken.

Wanneer je de gratis ZY Play app gebruikt kunt je zowel gimbal- als smartphonefuncties instellen, zoals focus, zoom, timelapse en foto-instellingen. Door de bedieningselementen van de Smooth 4 is het minder snel nodig om het scherm van je telefoon aan te raken tijdens opnames. Zo voorkom je ongewenste trillingen tijdens het opnemen. Daarnaast zijn de bedieningselementen ergonomisch ingedeeld en met pictogrammen aangegeven. Het scherpstel- en zoomwiel is aanzienlijk groter dan bij zijn voorganger, de Smooth 3, en hij beschikt over een PhoneGo-modus voor het snel 'vangen' van de actie, meerdere timelapse-functies en object-tracking.

De Zhiyun Smooth 4 heeft een groot focuswiel met markering dat aan de linkerkant van de handgreep is geplaatst, met een knop waarmee je kunt schakelen tussen focus- en zoomfuncties. Dit stabilisatiesysteem maakt het mogelijk om panoramabewegingen tot 300 graden en kantel- en rollbewegingen tot 240 graden te maken, waardoor je zeer behendig en soepel je video's kunt vastleggen. Bovendien kun je kiezen uit de Pan-following, Full-follow of de fullspeed PhoneGo-modus voor het maken van je video's.

De Smooth 4 wordt gevoed door twee batterijen, goed voor een maximale batterijduur van 12 uur. Met een USB Type-C poort op de handgreep kun je een apart verkrijgbaar power pack toevoegen om de opnametijd nog verder te verlengen. Door een 1/4" aansluiting op de onderkant van de handgreep kun je de Smooth 4 ook op de meegeleverde mini tripod of een ander statief bevestigen.

Meer weten over de Zhiyun Smooth 4 en zijn vele mogelijkheden? Bekijk het in deze zeer gedetailleerde video van Darren Miles.

 

Transcontinenta is de officiële distributeur van Zhiyun voor de Benelux.

Prijs van de Zhiyun Smooth 4 €149,- 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco