Probeer ze eens uit!

Dit zijn onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 19

Siem van Woerkom 233
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Chill Out

Nee, je kunt deze filter niet alleen gebruiken op foto's die geschoten zijn in Antarctica. Hij zal gewoon werken met al je hollandse plaatjes. Contrast, scherpte en zwarte tinten worden het meest aangepast in deze Lightroom preset, en natuurlijk de kleuren. Blauw en groen krijgt een duidelijke saturatie boost en de exposure in het algemeen wordt flink feller gemaakt doordat de witte partijen in je foto behoorlijk omhoog gehaald worden. 

Om Chill Out te downloaden klik je hier.

Movie Magic

Heb je wel eens een film gekeken en gedacht: dit shot zou ook prachtig zijn als foto? Waarschijnlijk wel, de meeste films worden meestal geschoten met camera's met een enorm hoog dynamisch bereik waardoor de kleuren en tinten die mooie 'cinema' kwaliteit krijgen. Gelukkig kan je dit effect nu ook simpelweg in lightroom imiteren, met de Movie Magic preset. Blauwtinten zoals luchten worden iets dramatischer en licht groenig, schaduwen en highlights worden aangepast waardoor het geheel een soort mattig effect krijgt, en ook wordt er een lichte ruis op het beeld toegepast. Probeer hem eens op wat shots! We zijn benieuwd naar je bevindingen. 

De Movie Magic preset is hier te downloaden.

Beach Chic

Een perfecte preset voor als het weer nog niet helemaal mee wil werken en je foto's op het strand van scheveningen er wel heel droevig uitzien. Beach chic zorgt ervoor dat blauwtinten meer naar geel en rood worden getrokken en schaduwen krijgen een nodige boost, ook verandert de exposure iets om de indruk te wekken dat de zon die dag toch wel echt aanwezig was ;)

Je vindt Beach Chic hier

Lees ook: Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 18

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem