De twee grootste fouten die beginnende fotografen maken

Amy Schutte 1833
Als fotograaf kun je, net als in andere disciplines, leren van andermans fouten. Je hoeft immers het wiel niet opnieuw uit te vinden!

James Popsys maakte in eerste instantie een video over wat hij de allergrootste fout vindt, die veel aanstaande fotografen lijken te maken.

 

Volgens James investeren veel beginnend fotografen al hun geld in mooie apparatuur. Niet verkeerd natuurlijk, maar als beginnend fotograaf is het vooral belangrijk dat je het goed leert gebruiken. Immers, de fotograaf maakt een mooie foto, niet de camera.

 

Er is zo geen geld meer over om naar mooie plaatsen te gaan. Plaatsen waar je mooie foto’s kunt maken, foto’s die je onderscheiden van anderen. Plaatsen waar je verschillende dingen kunt doen, en dus ook veel van kunt leren.

Niet meteen al je geld opmaken dus!

James maakte ook een tweede video, want hij bedacht zich dat er veel meer fouten zijn die veel mensen maken, En waarom zou hij ons niet behoeden?

 

Het punt dat James hier maakt gaat over compositie. Een foto moet niet van iets zijn, maar over iets gaan. Door elementen mee te nemen uit de omgeving, die ideaal gezien de sfeer weergeven, kun je een interessanter beeld vastleggen.

 

In beide gevallen heeft hij, als fotograaf, een stapje terug gedaan en zijn standpunt iets lager gemaakt. Zo krijg je meer omgeving in je foto. Het is niet perse wat altijd een foto beter maakt, maar in dit geval vertelde het een beter verhaal.

afbeelding van Amy Schutte
Door: AmySchutte

AmySchutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAmy