Dé lentefoto van Nicole van As

Christel de Wolff 394
In digifoto Starter magazine plaatsten we onlangs de mooiste lentefoto's. Deze foto van Nicole van As sprong er in het bijzonder uit. Ze had er ook een inspirerend verhaal bij. Je leest het hier terug:

Lees ook: Uitgelicht: de mooiste lentefoto's in onze lezersgallery

De lentefoto van Nicole van As

'In de lente begint het bij mij te kriebelen: het macroseizoen begint! Terwijl ik mijn hondjes uitlaat hou ik de natuur alvast in de gaten. Langs het wandelpad begint de kleur te komen, de sterhyacintjes staan rijkelijk in bloei. De kleuren van dit bloempje vind ik prachtig, het mooie pastelblauw! Het zijn erg tere bloempjes en ik wist gewoon dat als ik ze wilde fotograferen, dat ik dat snel moest doen omdat het licht uitzonderlijk mooi zacht was.  

Ik nam mijn statief, reflectiescherm, camera met macrolensje en een kniesteun mee.  Op de locatie heb ik mijn spullen klaar gezet en eerst gekeken hoe het licht het beste zou vallen. Met behulp van het reflectiescherm kan ik het bloempje het juiste licht geven, maar het scherm kan ook als een parasol dienen. Ik wilde de lente zo pastelkleurig en zo lief en teder mogelijk vastleggen. De lente staat symbool voor de nieuwe natuur.

Ik heb mijn camera iets overbelicht, ruim een halve stop.  Terwijl ik lekker bezig was met het regelen van het zachte licht met mijn reflectiescherm,  landde er een  roomvleklieveheersbeestje.  Het diertje wandelde over mijn bloempje.  Ik hoopte dat ik daar een droomfoto van zou kunnen maken!  Ik wachtte tot het insect zou opstijgen of op het puntje van het bloempje op de uitkijk zou gaan staan. Doorgaans loopt een insect zo hoog mogelijk om daar dan weg te vliegen.  Om die reden had ik mijn sluitertijd wat hoger gezet en scherp gesteld op de bovenste bloem.

Waar ik op hoopte gebeurde, het lieveheersbeestje  kwam omhoog, keek wat rond  en spreidde toen de vleugeltjes .  En trots dat ik ben om deze droomfoto te kunnen maken!'

Camera Canon 80D | Brandpunt 60mm  | Sluitertijd 1/400 | diafragma f/2.8 | ISO 100

Lezersgallery

De foto in dit artikel werd ingestuurd in onze lezersgallery. Wil jij ook je foto's delen en kans maken op een publicatie online of in ons magazine? Stuur je foto dan hier in. 

Lees ook: Uitgelicht: de mooiste lentefoto's in onze lezersgallery

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel