intenser kleurenpallet geven in Photoshop.

Creëer natuurlijke intense kleuren in Photoshop

Redactie digifoto Starter 2332

Photoshop - Je wil dat je foto’s kleurrijk zijn en opvallen maar, soms is dit niet het geval. Gelukkig hebben we Lightroom en Photoshop om de kleuren wat levendiger te maken. In deze tutorial leer je hoe je je foto’s op een natuurlijke manier een intenser kleurenpallet kan geven.

De meeste fotografen willen graag dat de kleuren in hun foto levendig en kleurrijk zijn. Helaas werkt het weer of het licht hier niet altijd even goed in mee. Tuurlijk kan je nog veel achteraf bewerken in Photoshop en Lightroom maar je wil de natuurlijkheid van je foto niet kwijtraken. 

De tutorial - Photoshop

Blake Rudis van f64 Academy laat je zien hoe je de kleuren van je foto intenser en sprekender kan maken in Photoshop. Dit kan ook op andere manieren dan alleen de verzadiging ophoog te gooien. Met deze techniek behouden je foto’s een natuurlijk en echt gevoel. De techniek geldt niet alleen voor portretfoto’s maar, kan je ook toepassen op bijvoorbeeld landschapsfoto’s. 

Blake gaat in Photoshop aan de slag met de Selective color adjustment layer, oftewel de selectieve kleuraanpassing laag. In 20 minuten tijd neemt hij je mee in het hele proces, zo begint hij de tutorial met een stukje theorie over kleuren. De tutorial zit vol met handige tips om Photoshop skills mee uit te breiden. 

 

 

Met deze Photoshop tutorial kan je wat leven in je foto’s toveren. Probeer natuurlijk niet te overdrijven. Met  te veel en te heftige kleuren kan het nog steeds onnatuurlijk worden. 

Lees ook Hoe maak je onscherpe achtergrond in Photoshop?

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie