Video: Photoshop twee keer dezelfde persoon in één foto

EleniHoefsloot 7758
Het is een eenvoudig trucje in Photoshop, maar levert leuke en onwerkelijke resultaten op. Maak twee foto's van jezelf en bewerk het tot één waardoor het lijkt als of je met je tweelingzus op de foto staat. Hieronder leggen wij uit hoe dit werkt, in het filmpje kun je meekijken met de stappen in Photoshop.

De voorbereiding is het belangrijkst. Maak twee foto's van jezelf met exact dezelfde achtergrond. Je kunt je camera het best op een statief plaatsen en de timer instellen. Ga op de eerste foto links in beeld staan en de tweede keer rechts. Zorg dat de camera niet beweegt en je niet in of uitzoomt. De achtergrond moet echt hetzelfde zijn.

Open beide foto's in Photoshop. Sleep vervolgens met de 'move tool' de ene foto over de andere heen. Door de opacity (dekking) rechts in beeld te slepen naar ongeveer 45 procent, begint het uiteindelijke resultaat al zichtbaar te worden.

Selecteer vervolgens de gum. We gaan een gedeelte uit de bovenste foto gummen zodat de persoon op de onderste foto zichtbaar wordt. De maat van de gum kun je vergroten. Je hoeft namelijk niet binnen de lijntjes te gummen. Als je een gedeelte naast de persoon weggumt, komt als het goed is exact hetzelfde gedeelte uit de foto eronder tevoorschijn.

Vervolgens zet je de dekking weer terug naar 100 procent. Selecteer de eerste laag (layer 1) en de achtergrond. Klik op de rechter muisknop en klik op 'merge layers' (samenvoegen). Tot slot is het een kwestie van opslaan en je foto is klaar!


Wij vinden de foto uit het filmpje een beetje saai. Dat kan jij vast beter. Laat je ons het resultaat zien in de lezersgallerij?

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni

afbeelding van eddy verbeke

zeer goed