Uitslag fotowedstrijd 'Lange sluitertijd'

Uitslag fotowedstrijd 'Lange sluitertijd'

Jasper van Bladel 2631
We vroegen jullie foto's te maken met een lange sluitertijd. Een mooie gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten, want het gebruik van zo'n lange sluitertijd kan heel bijzondere resultaten opleveren. We werden bedolven onder de mooie inzendingen. Toch is het gelukt er een top-3 uit te selecteren.

Bekijk hier alle inzendingen in de wedstrijdgallery.

Lange sluitertijden proberen we meestal te vermijden, zodat er geen bewegingsonscherpte in onze foto's voorkomt. We willen alles haarscherp in beeld. Echter, lange sluitertijden kunnen voor erg bijzondere en leuke effecten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan 'light painting', sfeervolle nachtfoto's en zelfs brandend staalwol.

In digifoto Starter 4.2015 kun je veel inspiratie vinden, maar er is nog veel meer mogelijk. We vroegen je al je creativiteit de vrije loop te laten en ons te laten zien wat jij allemaal kan met een lange sluitertijd. We werden bedolven onder abstracte, kleurrijke en originele beelden die het gebruik van een langere sluitertijd mooi demonstreerden.

1e plek: Marcel van Balken
'Stationrunners'


Prijs: Samyang 50mm f/1.2 AS UMC CS t.w.v. €479,-

De grote winnaar gaat met een bijzondere lens naar huis. Met deze Samyang 50mm f/1.2 maak je ongelofelijk scherpe foto's en kun je, ook bij weinig licht, nog goed fotograferen. Samyang maakt kwalitatief hoogstaande lenzen, waarmee je handmatig moet scherpstellen. Dit is misschien even wennen, maar een ontzettend goede oefening om je fotografie naar een hoger niveau te tillen.

De Samyang 50mm f/1.2 wordt gemaakt voor systeemcamera's met Sony E-, Fujifilm X-, Canon M- en Micro Four Thirds-vatting. Heb je een spiegelreflexcamera, dan ontvang je de Samyang 50mm f/1.4 AS UMC, die voor alle lensvattingen beschikbaar is. Bovendien zijn beide lenzen als cine-uitvoering beschikbaar, met traploos instelbare scherpstel- en diafragmaring. Je kunt dus eigenlijk kiezen uit vier lenzen!

Beschikbaar gesteld door Transcontinenta.

Tweede prijs: Bernd BeerensPrijs: Eminent EM 7480 t.w.v. €119,50

Win je net niet de hoofdprijs, dan krijg je alsnog een mooie prijs. Deze Eminent EM7480 is een uitgebreide mediaspeler die zonder moeite al je films en series in hoge resolutie afspeelt. Doordat de mediaspeler geen ventilator heeft, is hij bovendien muisstil. Je kunt dus in alle rust je films kijken, zonder dat je gestoord wordt.

Tot slot heb je nog de mogelijkheid om de sd-kaart van je camera aan te sluiten op de Eminent EM7480, op die manier kun je meteen je foto's en video's op groot formaat bekijken.

Beschikbaar gesteld door Eminent.

Derde prijs: Arjan de Jager

Prijs: GGS Fotospeed F1 fotoriem t.w.v. €89,-

De standaard nekriem die je bij een camera krijgt, is vaak niet erg comfortabel. Hij snijdt in je nek en verdeelt het gewicht van de camera niet goed, waardoor je klachten kunt krijgen. Met de GGS Fotospeed F1-fotoriem is dat verleden tijd. Deze riem is voorzien van zachte gelpads. Het gepatenteerde okselriempje zorgt voor een stabiele positie van het schouderstuk.

De riem wordt ook wel het King Kong-model genoemd en dat is niet voor niets: de extra brede schouderband zorgt voor optimaal comfort. Ook zorgt het ontwerp ervoor dat je de camera supersnel via de riem naar je gezicht kunt brengen. De connector naar de camera kan snel losgekoppeld worden en gebruikt worden om de camera op een Arca-Swiss statiefkop te zetten.

Beschikbaar gesteld door Lamina Nederland.

Met dank aan Transcontinenta, Eminent en Lamina Nederland voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van supertanne2001_91517

Hallo iedereen! Ik ben vrij nieuw op deze geweldige site, en ik zag dat er lang geleden een lange sluitertijd fotowedstrijd was, mijn vraag is of jullie die nog een keer kunnen houden, omdat ik een aantal leuke foto's heb, en omdat ik graag inspiratie op wil doen van de pro's op deze site!

Alvast bedankt,

Tanne van Nispen