Uitgelicht: Yvonne van Adrichem

Uitgelicht: Stil en bewogen

Fokelien Broekstra 472
Fotograferen vanuit het gevoel, Yvonne van Adrichem fotografeert alleen maar vanuit haar gevoel, ze doet aan contemplatieve fotografie. Ze is kortom voortdurend op zoek naar de balans tussen spanning en rust in haar foto’s. Ze vertelt ons er meer over.

Bewuste camerakeuze

Yvonne van Adrichem maakt voor haar foto’s vooral gebruik van een compact camera. “Ik vind een compact camera minder gedoe”, vertelt Yvonne ons. Ze denkt daarnaast niet actief na over de compositie en bewerkt de foto ook helemaal niet na.

Opdrachten

“Soms geef ik mijzelf een opdracht als ik onderweg tijdens een reis. Ik fotografeer dan bijvoorbeeld alleen rode voorwerpen of alleen een structuur. Door bewust over dit soort dingen na te denken kan het in mijn ogen bijna mediatief zijn”.

Basiscursus fotografie

Yvonne heeft ooit een basiscursus fotografie gevolgd. Ze fantaseerde toen samen met de docent over hoe je een mooie foto kan leren maken die meer is dan een ''ansichtkaart'', waardoor er meer gevoel in de foto zit. “Soms klopt alles op een foto, de lijnen, de kleuren enz”.

Tip

“Omdat ik ook allerlei trainingen geef, ben ik ook altijd bezig met de vraag: wat heeft iemand nodig om een mooie foto te maken? Wat is een mooie foto? Hoe ga je met een frustratie om? Hoe ontwikkel je jouw eigen stijl? Waar ligt je voorkeur? Blijf jezelf vragen stellen om jezelf naar een hoger niveau te tillen".
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien