Snel en eenvoudig foto's bewerken met CameraBag 2

Snel en eenvoudig foto's bewerken met CameraBag 2

Julian 2917
Voor de iPhone en iPad zijn er tal van apps waarmee je foto's snel van een filter kunt voorzien, CameraBag is daar één van. Dit programma is nu ook voor desktopcomputers beschikbaar, zowel voor Windows als voor Mac. We kijken naar de mogelijkheden en delen onze bevindingen.

De pc-versie van CameraBag 2 is uitgebreider dan de variant voor je tablet of smartphone. De prijs ligt ook wel hoger, het pakket kost 29 dollar (momenteel is CameraBag2 te koop voor een introductieprijs van 24 dollar). Je kunt het programma downloaden en het dertig dagen gratis uitproberen voordat je tot aanschaf over moet gaan.

Hoe werkt het?

Na het openen van het programma kun je een foto inladen. Vervolgens maak je een keuze uit de vele filters die CameraBag 2 bevat. Handig is de Quicklook-functie, waarmee je een overzicht krijgt van het effect dat elk filter op je foto zal geven.

Stijl kiezen

Heb je een keuze gemaakt, dan klik je het filter aan. Vervolgens kun je met een tweetal schuifjes de sterkte van het effect en de variatie aanpassen. Door te variëren ziet het effect er op elke foto weer net iets anders uit.

Camerabag 2 stijl kiezen

Aanpassen

Rechts van het scherm vind je een aantal tabbladen. Na het kiezen van het effect (styles) kun je in de tab 'adjust' nog aanpassingen aan bijvoorbeeld belichting en contrast doen. Hier zitten ook meer geavanceerde bewerkingsopties, zo kun je met curves aan de slag.

Camerabag 2 aanpassen

Kader toevoegen

Tevreden met het resultaat tot dusver? Dan kun je nog een rand of kader toevoegen aan de foto via het tabblad 'borders'. Hier heb je keuze uit diverse randen die je foto's er bijvoorbeeld uit laten zien als een analoge plaat.

Camerabag 2 borders

Tot slot

Verder bevat CameraBag 2 nog de tabbladen favorieten - waar je favoriete bewerkingen kunt toevoegen - en Quicklooks. In dat laatste scherm kun je alle effecten, bewerkingen en kaders met een druk op de knop in een overzicht zien.

Camerabag 2 Quicklook
Met Quicklook krijg je snel een overzicht van de beschikbare effecten

Conclusie

CameraBag 2 voor Mac en Windows is een eenvoudig programma waarmee je snel een leuk effect aan je foto's geeft. De keuze aan filters is groot, maar het zijn wel veelal 'retro'-achtige effecten. Vallen die in je smaak, dan is CameraBag 2 zeker de moeite waard.