Portretfotografie met poeder (video)

Portretfotografie met poeder (video)

Senta Bemelman 928
Wil je een spectaculaire portretfoto maken? Gebruik bloem en kleurenpoeder voor een interessant portret. Bekijk deze interessante video waarin je leert hoe je dat voor elkaar krijgt!

Fotograferen met poeder zorgt voor een opvallende foto. Tref de juiste voorbereidingen voordat je met bloem of ander soort poeder begint te strooien.

Poeder

Je kunt al een eind op weg komen met een simpel pak bloem uit de supermarkt. Dit is een simpel, kleurloos poeder. Je kunt door middel van kleurengels op de lichtbronnen de kleur van het bloem beïnvloeden. Of je kunt speciale kleurenpoeder aanschaffen dit wordt ook gebruikt tijdens de hindoestaanse viering genaamd ‘Holi’.

Locatie

Kies een locatie waar je rommel kan maken. Kies een plek in de tuin of fotografeer in je studio. Dek de vloer af met afdekplastic om de poeder op te vangen.

Bescherming

Bescherm je lens tegen de stofdeeltjes die vrijkomen. Plaats een transparant of ander soort filter op je lens, om deze veilig te houden van krasjes door het stof. Eventueel kun je ook je camera in een speciale hoes, of een plastic zakje doen om ook je body te beschermen.

Motie

Vraag een assistent om de mix van bloem en kleurenpoeder op het model te strooien. Laat hem of haar vanaf de zijkant het poeder zacht in de lucht gooien. Het kan ook erg leuk zijn om je model poeder in de handen te geven en de armen omhoog te laten bewegen, terwijl de poeder wordt losgelaten.

Tutorial

In de onderstaande video wordt niet alleen uitgelegd hoe je toffe portretfoto’s met poeder maakt, maar ook hoe je deze bewerkt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta