Paarden van onderen gefotografeerd

Paarden van onderen gefotografeerd

Fokelien Broekstra 3276
Katten en honden zijn inmiddels bekende onderwerpen om van onderen te fotograferen terwijl ze op een glasplaat staan. Andrius Burba pakt het nu net wat anders aan. Dit keer wilde hij een paard van onder fotograferen en dit koste toch wat meer regelwerk.

Paarden

Paarden zijn natuurlijk een stuk zwaarder dan katten en honden en het regelen van de shoot kostte daarom net wat meer tijd en moeite. Wat voor glas gebruik je bijvoorbeeld voor het 600 kg wegende dier? En hoe krijg je hem op de glasplaat? Het zijn vragen waar de fotograaf en zijn assistenten goed over na hebben moeten denken.

Organisatietijd

Het kostte twee maanden om het hele project te organiseren. Er werd een 3 meter diep frame in de grond gezet. Het was een enorme bak waarin makkelijk een camera kon worden geplaatst. Voor de hoeven van de paarden werden rubberen hoesjes ontwikkeld om te voorkomen dat de paarden op het glas zouden krassen Daarnaast was er een stevige glasplaat nodig waarop de paarden zouden komen te staan.

Hulp

Voor een normaal project van bijvoorbeeld de katten is normaal één persoon nodig die komt helpen. Voor dit project was het helemaal anders. Er waren in totaal 40 mensen actief om het project te kunnen maken. Het leverde in ieder geval interessante foto’s op, waarin een paard op een bijzondere manier bekeken wordt.

Foto's zijn gemaakt door Andrius Burba, met hulp van een groot team. Meer werk van de fotograaf is terug te vinden op zijn website en Facebook
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

FokelienBroekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFokelien