Nostalgische fototentoonstelling ‘Breaking Stones 1963-1965’ in Amsterdam

Nostalgische fototentoonstelling ‘Breaking Stones 1963-1965’ in Amsterdam

Senta Bemelman 933
Fotografenduo Terry O’Neill en Gered Mankowitz staat bekend om hun nostalgische foto’s van de beginjaren van de rockband ‘The Rolling Stones’. De tentoonstelling is ter ere van hun nieuwe boek 'Breaking Stones 1963–1965 : A Band on the Brink of Superstardom'. Tussen 14 mei en 9 juli kun je de expositie, in de Amsterdamse Eduard Planting Gallery, bezoeken.

De aanleiding voor de expositie is de lancering van het boek 'Breaking Stones 1963–1965 : A Band on the Brink of Superstardom' door de Britse fotografen Terry O’Neill en Gered Mankowitz.

Zowel Terry als Gered volgden de band op jonge leeftijd met hun camera’s. In het boek zijn de memorabele momenten van beide fotografen gebundeld. Daarnaast zijn unieke, nooit eerder vertoonde, foto’s en contactsheets opgenomen in het boek. Bovendien komen ook Mick Jagger, Keith Richards en Bill Wyman aan het woord.

Bezoeken

De fototentoonstelling is wekelijks van woensdag tot zaterdag tussen 12:00 en 18:00 uur geopend. Kijk hier voor meer informatie over de expositie en de galerie waar de werken tentoongesteld worden.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta