Hoe werkt een geheugenkaart?

jesse kraal 4702
Als je een foto maakt, dan staat die binnen enkele seconden ook op je geheugenkaart. Wat er in die korte tijd gebeurt, heeft kaartfabrikant Lexar in een simpele video duidelijk gemaakt. Daarnaast leggen ze ook duidelijk uit hoe een snelle geheugenkaart precies werkt.

We schreven al eens een artikel over het hoe en waarom van sd-kaarten. Daarin legden we uit wat de symbooltjes op de kaart precies betekenen en wat het nut is van een snelle geheugenkaart. Hoe zo'n kaart precies werkt, hebben we achterwege gelaten. Het zou een saai en langdradig stuk tekst opleveren.

Duidelijk

Lexar heeft een duidelijke animatie gemaakt, dat die lappen tekst bespaart. Hierin wordt duidelijk wat er zich in je camera afspeelt, op het moment dat je de ontspanknop hebt ingedrukt. Ook laten ze zien waarom een 'snelle' geheugenkaart ook daadwerkelijk sneller is. De controler van de kaart heeft een bepaald aantal 'lanes', die je nog het beste kunt vergelijken met rijbanen. Hoe meer rijbanen er zijn, hoe beter en sneller het verkeer doorstroomt.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse