Gebruik deze 3 tips bij je volgende photowalk

Gebruik deze 3 tips bij je volgende photowalk

Senta Bemelman 535
De naam verklapt het al, bij een photowalk leg je een wandeltocht af met je camera. Geniet van de natuurlijke omgeving en verbeter tegelijkertijd je fotografiekunsten. Twee vliegen in een klap! Met deze drie tips gaat een photowalk je nog beter af.

Als kind droomde je ervan om je buiten het klaslokaal te begeven tijdens de lesuren. Buiten leskrijgen was dan ook een feest! Een photowalk draagt een verglijkbaar gevoel. Want met binnenshuis theorieboeken uitpluizen wordt je als fotograaf geen ervaring rijker. Wat een fotografiewandeling zo leuk maakt is dat je mensen ontmoet waarmee je een passie voor fotografie deelt!

Tips

Wanneer je voor het eerst meeloopt, kan je afgeleid raken door alles wat erbij komt kijken. De mensen, vele klikkende knoppen en sluitergeluiden. Gedurende een paar uur maak je onderdeel uit van de fotografiekudde en zie je hoe andere fotografen werken.

Om je eerste photowalk goed te doorlopen geven wij enkele praktische tips om in gedachten te houden.

Kijk naar andere fotografen

Begin jij net met fotograferen en heb jij je enthousiast ingeschreven voor een photowalk? Dan kan het overweldigend zijn om met andere fotografen samen te fotograferen. Raak jij in paniek wanneer je geen inspiratie krijgt, maar anderen op de grond ziet liggen, of een reeks aan sluitergeluiden hoort? Dan is het juist goed om je omgeving te observeren.

Laat je niet ontmoedigen, maar kijk wat andere fotografen doen. Wat zien zij en vanuit welk perspectief wordt gefotografeerd? Beeld je ook in hoe jij het onderwerp zou fotograferen.  Vraag andere fotografen om advies of misschien zelfs feedback. Probeer daarnaast ook te genieten, vaak is het erg leuk om met een groep op te trekken die een passie voor fotografie deelt.


Foto: Digital Photography School

Communiceer met anderen

Ontmoet je leuke mensen tijdens een photowalk, houd er contact mee! Misschien ben je tijdens het evenement volledig gefocust op het fotograferen. Maar verlies niet de andere deelnemers uit het oog. Zoals hierboven benoemd, kan je veel leren van andere fotografen. Daarnaast kan een goede vriendschap voortvloeien uit een photowalk. Dan heb je direct een fotografie-maatje!

Ook voor je netwerk is het belangrijk om contact te leggen met de andere deelnemers. Wie weet heeft een van de fotografen belangrijke connecties, of kom je elkaar na enige tijd weer tegen op een beurs of bijeenkomst.

Zonder je af

Vergeet niet om ook tijd voor jezelf te nemen. Zoek plekjes die je interesseren, waar anderen niet heen gaan. Zoek unieke onderwerpen en laat je creativiteit op de vrije loop. Je hoeft niet de hele tijd aan de groep vast te kleven.

Vind een photowalk

Je vraagt je misschien af waar je een photowalk kan vinden. In Nederland worden op diverse plekken in het land wandeltochten georganiseerd. Op deze kaart kun je zien waar in het land een photowalk plaatsvindt. Bijvoorbeeld in Noord-Brabant of Apeldoorn.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta