Fotoselectie van Week (#36-2014)

Fotoselectie van Week (#36-2014)

Jooshua Franssen 1293
In de rubriek 'Fotoselectie van de week' zetten we een aantal inzendingen uit de lezersgallery in de schijnwerpers. Het is niet makkelijk om uit alle inzendingen wekelijks een keuze te maken, maar we hebben weer een selectie gemaakt! Heb je deze week een foto ingezonden? Dan heb je kans dat je er bij staat. We lichten onze selectie toe.

Iedere dag komen er veel nieuwe foto's bij in onze lezersgallery. Volg je ons op onze Facebookpagina, dan heb je wellicht het album met inzendingen uit de lezersgallery al eens gezien. Hierin delen we regelmatig mooie inzendingen. Ook kiezen we iedere vrijdag de foto van de week op Facebook, deze staat vervolgens de hele week bovenaan de tijdlijn van onze pagina.

In deze rubriek lichten we wekelijks een aantal ingezonden foto's uit op de website. Daarmee zetten we de makers van de foto's in het zonnetje en bieden we alle kijkers inspiratie aan om zelf aan de slag te gaan!

Zelf foto's insturen

Zelf foto's insturen naar onze lezersgallery? Dat kan eenvoudig met een gratis account op onze website. Klik hier voor een stap-voor-stap uitleg over het maken van een account en het insturen van foto's.

Fotoselectie van de week

Foto © Natasja Juist - 'Een gat in de lucht'

Foto © Natasja Juist

Natasja stuurde deze prachtige foto van een ijsvogel in. De titel zal zeer waarschijnlijk met haar reactie te maken hebben gehad, toen ze dit prachtige vogeltje vast wist te leggen. We hebben deze foto dan ook uitgeroepen tot 'foto van de week'. Daarmee staat de foto een week lang boven aan onze Facebookpagina!


Foto © Wim van de Bult - 'HDR'

Foto © Win van de Bult

Een goed bewerkte hdr-foto (high dynamic range) laat een foto zoveel meer spreken. Wim heeft deze foto stevig bewerkt, maar dat pakt goed uit!


Foto © Ine Munck - 'Behind the window'

Foto © Ine Munck

Een prachtige zwart-witfoto gemaakt door Ine Munck. Door de lijnen van het raamkozijn heeft de foto een bijzondere compositie gekregen.


Foto © Henk Pijnappels - 'Op de fiets'

Foto © Henk Pijnappels

Door het lichtval op de foto ontstaat er een bijzonder shaduwspel. De lijnen die hierdoor tevoorschijn komen trekken je de tunnel in.


Foto © Lex Schulte - Shine

Foto © Lex Schulte

De herfst komt er aan. Dat is iets waar we niet over kunnen discussieren. Om ons heen kunnen we het al terugzien. Lex zag dat ook. Door de mooie onscherpe achtergrond worden we niet afgeleid van zijn onderwerp op de foto.


Foto © Niki da Costa - Kruisspin

Foto © Niki da Costa

Ook spinnen komen weer vaker tevoorschijn. Deze kleine achtpotigen zitten geruisloos te wachten op hun volgende prooi. Mooi moment om ze op de foto te zetten!


Foto © Marja Riedstra - 'Spiegelen'

Foto © Marja Riedstra

Mooi gekaderd, goed uitgevoerd en zeer mooi gezien door Marja. Je zou bijna denken dat er een gat in de weg zit..


Foto © Jesse van Heerd - 'Spike'

Foto © Jesse van Heerd

Doordat de gitarist van één kant is belicht krijgt deze foto een mysterieuze feeling. Wat werd er op dat moment gespeeld? Wij weten het niet, maar het is een bijzondere foto om naar te kijken.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua