Foodfotografie: Spectaculaire fruitexplosies

Foodfotografie: Spectaculaire fruitexplosies

Senta Bemelman 734
Bij foodfotografie ligt het fruit meestal keurig opgesteld in een mooie compositie. Bij deze fotoshoot gaat het er iets anders aan toe en wordt het fruit uit elkaar geslagen. Wat resulteert in spectaculaire fruitexplosies!

De expressie ‘niet met je eten spelen’ wordt door fotograaf Tom Miles aan de laars gelapt. Tijdens zijn fotoshoot wordt fruit namelijk uit elkaar geslagen door vechtsporters. Dit levert indrukwekkende beelden op.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Origineel

Gebruik de bovenstaande video ter inspiratie voor je volgende foodfotografie avontuur. Je hoef modellen niet direct meloenen te laten doorbreken, maar kunt wel spelen met het toevoegen van een menselijke touch aan je foto’s. Deel bovendien jouw mooiste plaat in onze Gallery!  Wees creatief en laat de regels los. Je kan bijvoorbeeld portret- en foodfotografie samen laten komen door je model op een witte ondergrond te laten liggen en te omringen met half doorgesneden fruit. Heb vooral veel plezier met het fotograferen!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta