Boekentips: drie interessante titels voor op de boekenplank

Boekentips: drie interessante titels voor op de boekenplank

Redactie 1123
Ben je op zoek naar inspiratie of kun je nog wel wat tips gebruiken voor een bepaald onderwerp? Wij geven je boekentips en lichten een aantal exemplaren uit.

Focus op fotografie: Landschap en Architectuur

In deze editie van digifoto Starter hebben we het onder meer over moderne architectuurfotogra e. Dit boek uit de reeks 'Focus op fotografie' legt je uit hoe je landschappen en architectuur op een bijzondere manier in beeld kunt brengen. Dat vraagt namelijk niet alleen om goed gereedschap, maar ook om een goede voorbereiding en vooral heel veel geduld. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je een statig gebouw mooi én origineel in beeld krijgt? De eenvoud van landschappen en architectuur maken ze voor zowel beginners als professionals een gewild onderwerp om te fotograferen, maar dat maakt het niet minder moeilijk. Het boek is verrijkt met allerlei foto's die op de mooiste plekjes van Nederland en België gemaakt zijn. De auteurs van het boek willen je niet alleen iets leren, maar ook inspireren.

Prijs: € 29,95

Auteurs: Bas Meelker en Pieter Dhaeze

ISBN: 9789059404038

Bestellen: www.vanduurenmedia.nl

Terugkijken

Wat als je te horen krijgt dat je niet lang meer te leven hebt? Steeds vaker blikken mensen in de media terug op hun leven en hoe zij de naderende dood tegemoet treden. In dit boek vertellen gewone Nederlanders en een enkele bekende (Laura Maaskant, René Gude) over hoe zij de naderende dood tegemoet zien. Geschreven door Cecile Vossen en gefotografeerd door Ringel Goslinga. Zij kozen er bewust voor om veel weg te laten. De verhalen zijn kort, de foto's zonder opsmuk. De lezer wordt uitgenodigd om stil te staan bij hun eigen leven. 

Prijs:29,99

Auteurs: Cecile Vossen, Sybren Kuiper en Ringel Goslinga

ISBN: 9789025905064

Bestellen: www.uitgeverijtenhave.nl

Fotograferen met een digitale (systeem)camera 

Als beginner benut je hoogstwaarschijnlijk nog niet alle mogelijkheden van je camera. Misschien vielen je eerste foto's wel tegen nadat je je spiegelreflex of systeemcamera aanschafte en had je er meer van verwacht. Dat komt omdat je als beginner je camera meestal op 'automaat' hebt staan. Het kan best lastig zijn om hier vanaf te wijken. Daar is dit boek erg handig voor. Joke Beers-Blom geeft handige tips om de techniek van je camera beter onder de knie te krijgen en daarnaast focust de auteur op het fotograferen van verschillende onderwerpen. Een musthave voor elke beginner!

Prijs: 29,95

Auteur: Joke Beers-Blom

ISBN: 9789059408623

Bestellen: www.vanduurenmedia.nl

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie