Bekijk de hoogste toppen van de wereld met Google Street View

EleniHoefsloot 962
Je hoeft geen ervaren bergbeklimmer te zijn, vanaf nu kan iedereen een kijkje nemen op de hoogste punten van de wereld. Met Google Street View is het mogelijk om op bergtoppen 'rond te lopen'.

Het team van Google heeft gefotografeerd bovenop vier van de 'Seven Summits', de hoogste bergen van elk van de zeven continenten. Street View is mogelijk op de Elbrus in Rusland (5642 meter), de Aconcagua in Argentinië (6962 meter), de Uhuru top van de Kilimanjaro in Tanzania (5895 meter) en de Kala Pattar in Nepal (5164 meter).

Vastleggen

Google's Mountain Enthusiast Team ging op pad met Dan Fredinburg, een ervaren bergbeklimmer. Hier is een kort verslag te lezen van de trip. Enige tijd geleden werd de Grand Canyon al vastgelegd door Google Street View. Hierbij kon het team een Trekker Backpack gebruiken, een grote camera die bevestigd wordt op de rug en 360 graden kan draaien. Omdat de trip naar de vier bergtoppen veel lastiger was, is gebruik gemaakt van een Canon EOS 7D en een lichtgewicht statief. Met het weer hadden de bergbeklimmers ook niet altijd geluk, vaak was het erg mistig.


De Kala Pattar in Nepal


De Aconcagua in Argentinië


De Kilimanjaro in Tanzania


De Kala Pattar in Nepal in Street View

Bekijk hier de alle vier de toppen op Street View.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni