5 inspirerende websites voor een creatieve boost

5 inspirerende websites voor een creatieve boost

Senta Bemelman 1650
Sta je op sommige dagen laaiend enthousiast klaar om te fotograferen, maar is je inspiratie ver te zoeken? Bekijk nu 5 websites die op ieder moment jou uit de brand helpen. Dan hoef jij de volgende keer niet teleurgesteld je camera terug te leggen zonder dat je een foto geschoten hebt.

Om je een kort overzicht te geven kozen wij vijf bekende, en minder bekende, websites uit waar jij een flinke dosis inspiratie uit kunt opdoen. Geef je creatief brein een boost en bekijk de websites hieronder. 

1:Flickr

De fotowebsite Flickr is een bekende naam in de fotografiewereld. Wereldwijd uploaden fotografen hun mooiste creaties. Het lijkt bijna onmogelijk om geen inspirerende foto uit de miljoenen beelden te vissen. Deze website is een fotografieplatvorm waar fotografen elkaar en anderen inspireren met hun foto’s.
Bekijk de website hier.

2: 500px

Mocht je niet uitgekeken zijn op Flickr, dan bestaat 500px ook nog. Deze website lijkt verwant aan Flickr en is ook een wereldwijd fotografieplatform. Erg handig is de recent toegevoegde functie ‘Galleries,’ waar je inspirerende foto’s opslaat en je moodboards creëert en je favoriete foto’s en fotografen volgt.
Klik hier voor de website.

3: Exposure

Deze website is relatief nieuw. Wat deze website handig maakt,  is dat er naast de beelden ook plaats is voor de verhalen achter die foto’s. Dit zorgt voor nog meer inspiratie en is uiteraard ook leuk leesvoer voor op de vrije zondagmiddag.
Klik hier voor de website. 

4: ZZZZoom

Nog een interessante website is ZZZZoom. Op deze website komen fotografen aan het woord en wordt iedere week een nieuwe fotograaf geïnterviewd. Waarom dit speciaal is? De fotograaf gebruikt namelijk geen woorden, maar zeven foto’s als antwoord op de vragen. Het concept van deze website kun je ook zelf proberen door bij het fotograferen jezelf zeven vragen te stellen en deze in beelden te beantwoorden. Inspiratie genoeg!
Bekijk de website hier

5: Visual Studies Workshop

Het VSW Research Center zette deze website op. Bij Visual Studies Workshop ligt de nadruk op kunst, cultuur en Fotografie. Interessant aan deze website is het historische aspect. Zo kun je bijvoorbeeld veranderingen in de fotografiegeschiedenis bekijken. Denk hierbij aan stijl, onderwerpen en dergelijke. Daarnaast kunnen ook schilderijen of andere kunstwerken een geweldige inspiratiebron zijn.

Klik hier voor de website.

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk nog meer websites op Filter Grade

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta