3 handige DIY-fotografietips

3 handige DIY-fotografietips

Senta Bemelman 1100
Voor goede foto's heb je niet altijd de duurste en best apparatuur nodig. Met deze DIY-tips leer je hoe je een eind op weg komt met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Deze DIY-fotografietips zijn niet alleen handig, maar ook leuk om uit te proberen. Voor het uitvoeren heb je in de meeste gevallen geen waslijst aan producten nodig. Lees hieronder snel drie handige tips die het leven net iets makkelijker maken. d

1: Gebruik je scanner voor close-up-foto's

Heb je een goede frontale foto nodig van een klein product, laat je camera dan nog even links liggen. Pak het voorwerp en leg dit op het glas van je scanner. Vaak voorkom je ook schaduwen door het gebruik van een scanner. Gemakkelijk en snel dus, maar heel creatief wordt het resultaat helaas niet.

2:Maak je eigen macrofoto-studio

Macrofotgrafie wordt voornamelijk gebruikt voor indrukwekkende close-upfoto's. Aan een goede macro-set hangt al vrij snel een prijskaartje. Maar, handige items, zoals een Pringles-bus, helpen je een eind op weg. Uiteraard is het aanzicht van de zelfgemaakte macrofoto-studio niet heel professioneel, maar uiteindelijk draait het om de foto's. Neem wat karton en vouw dit om tot een achtergrond en plaats er een (kleine) lamp boven, et voíla!

3: Goedkope beauty dish of bounce cap.

Er zijn talloze manieren om flitslicht te verzachten, waaronder een beauty dish. Maak dit item makkelijk zelf door een polystyreen bord en cocktail-prikkers. Bekijk op deze website hoe je het bord in een paar minuten omtovert tot een beauty dish. Daarnaast kan een zilverfoliebakje, waarin normaliter kapsalongerechten geserveerd worden, op dezelfde wijze gebruikt worden als het bordje. 


Lees nog meer DIY-fotografietips op Photography Pla.net.  Of in dit artikel.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta