Concert fotografie tips

Fenna Kiebert 185
Heb je altijd al concerten willen fotograferen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je niet nog op zoek naar meer ideeën over hoe je geweldige momenten van de show kunt vastleggen? Hier enkele tips voor concert fotografie.

Concert fotografie kan best moeilijk zijn; het is extreem luid, er is veel beweging in een korte tijd, en het is meestal behoorlijk donker. Dus om deze aspecten (en meer) te helpen bestrijden, hier drie fotografietips voor het maken van liveoptredens.

Gebruik korte sluitertijden voor de mooiste concert fotografie

Op de meeste locaties is het donker. Dat is meestal zo bij een concert, tenzij het overdag live is. Dat het donker is, is niet iets om bang voor te zijn of om je zorgen over te maken. Het is eerder een bekend gegeven waar je je op kunt voorbereiden. Het is waarschijnlijk de moeite waard je tijd, energie en geld te stoppen in een camera die weinig ruis heeft wanneer je met hoge ISO werkt, en alleen objectieven te gebruiken met een maximum diafragma van f/2.8 of zelfs f/1.8. Hoe sneller, hoe beter. 

Gebruik objecten

Vaak zie je bij concert fotografie dat de foto's eenvoudige sluiterklikken zijn, gemaakt van de muzikanten op het podium. Maar als je een programma fotografeert, heb je waarschijnlijk een perspass. Benut je vaardigheid om dichtbij en persoonlijk te worden om dat te doen. Kom zo dicht mogelijk bij het podium en gebruik objecten zoals versterkers of podiumarchitectuur om mooie composities van de artiesten op het podium te creëren.

Fotografeer het publiek

Om een ​​beter en meer afgerond verhaal van de je concert fotografie te vertellen, vergeet dan niet om je om te draaien en een foto van het publiek te maken. Je kunt ook achter het publiek gaan staan ​​en fotograferen waarbij je de silhouetten tegen de muzikanten op het podium ziet. Meestal zullen lichten die bedoeld zijn voor het podium naar de fans overspringen en interessante vormen en schaduwen creëren, wat leidt tot leuke en opwindende beelden van mensen die de artiesten en muziek toejuichen.

Over het algemeen is de beste manier om te zorgen voor geweldige concert fotografie, te anticiperen en je voor te bereiden op mogelijke uitdagingen. Denk dan inderdaad aan een donkere locatie, en denk creatief als je eenmaal bij het optreden bent. Richt niet alleen maar op de artiesten op het podium, maar speel met de ruimte die je hebt.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna