Fotowedstrijd: Regel van Derden

Fotowedstrijd: Regel van Derden

Redactie 9607
De Regel van Derden is één van de belangrijkste regels in de fotografie. Ken jij hem? En pas je hem toe? Je mag er nu zelf mee aan de slag voor deze fotowedstrijd. De mooiste foto maakt kans op publicatie!

De Regel van Derden is een uitgangspunt voor het maken van een goede compositie. De regel verdeelt je beeld in een aantal vlakken, negen om precies te zijn. Deze vakken zijn precies even groot. Door het onderwerp of meerdere onderwerpen precies op de snijpunten van deze vlakken te plaatsen, krijg je een interessante compositie waar het oog van de kijker meteen naartoe getrokken wordt. Door op deze manier met compositie bezig te zijn zorg je voor een interessant beeld. Want een foto met het onderwerp precies in het midden is ook zo saai!

We zien jullie aanmeldingen met veel interesse tegemoet. We hopen foto's te zien waarin de Regel van Derden op een goede, maar ook op een interessante en mooie manier is toegepast. Dus doe je best, het is tijd om de regels te volgen!

Bekijk hier alle inzendingen. Inspiratie nodig? Bekijk dan hier het inspiratie-album op Facebook.

Maximaal twee inzendingen per persoon - inzenden kan tot en met 31 juli 2016

Hoofdprijs: Publicatie in digifoto Starter magazine

De winnaar gaat met een bijzondere prijs naar huis: jij wordt uitgenodigd om langs te komen bij de redactie, wordt geinterviewd en op de foto gezet. Jouw werk komt te staan in digifoto Starter welke in september in Nederland en Belgie in de winkels ligt. Uiteraard zorgen we er voor dat je een jaarlang gratis digifoto Starter magazine ontvangt.

digifoto Starter publicatie

Publieksprijs: Een jaarlang digifoto Starter magazine

Een leuke feature van de nieuwe website is dat je foto's een 'Like' kan geven. Je kan een foto liken door op het hartje te klikken. Krijgt jouw inzending de meeste likes (/hartjes) dan win jij een jaarlang digifoto Starter magazine.

Liken

Covers

Inzending t/m 31 juli 2016

Je hebt tot en met 31 juli 2016 (23:59) de tijd om je foto's in te zenden. Daarna sluiten we de inzendmogelijkheid en maken we de winnaar zo snel mogelijk bekend.

Let op! Maximaal twee inzendingen per persoon!

Zo doe je mee met de wedstrijd:

 • Stap 1 - Registreren 
  Om mee te doen heb je een (gratis) account nodig op onze website. Registreren doe je door op deze link te klikken.
 • Stap 2 - Uploaden 
  Foto's uploaden kan via je eigen profiel, door op je naam te klikken en links op de 'voeg een foto toe'-knop te klikken. Of klik op de homepage in het Lezersgallery-blok op 'uploaden'.
 • Stap 3 - Foto toevoegen aan wedstrijd
  Tijdens het uploaden van je foto kies je voor welke wedstrijd je deze in wilt zenden via de competitie-instellingen. Selecteer de gewenste wedstrijd om je foto toe te voegen. Alle foto's die je uploadt komen ook terecht in de Lezersgallery en zijn voor iedereen zichtbaar. Het is ook mogelijk om een eerder geuploade foto in te dienen voor de wedstrijd. Dat doe je door bij de betreffende foto 'bewerken' te kiezen en deze via competitie-instellingen toe te voegen aan de wedstrijd naar keuze.
 • Inzendingen bekijken 
  Alle inzendingen zijn direct te bekijken in de wedstrijdgallery.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden foto’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal twee inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over de foto. Clipboard Publishing (uitgever van digifoto Starter – hierna te noemen digifoto Starter) is niet aansprakelijk als na plaatsing van de foto op de website alsnog blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart digifoto Starter van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Een hoge resolutie afbeelding zal door de inzender op verzoek van de jury ter beschikking worden gesteld.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven digifoto Starter het recht de foto in het kader van de wedstrijd te publiceren in digifoto Starter magazine en/of op www.digifotostarter.nl.
 • Clipboard Publishing heeft het recht om de foto’s ingezonden voor de fotowedstrijd te gebruiken voor promotionele doeleinden.
 • Medewerkers van digifoto Starter / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het uploadsysteem worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot en met 31 juli 2016.
afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie