Fujinon XF16-80mm F/4 R OIR WR

Compacte toevoeging aan Fujifilm X-serie objectieven

Christel de Wolff 271
Fujifilm heeft de Fujinon XF16-80mm F/4 R OIR WR aangekondigd. Een uiterst compacte toevoeging aan de reeks objectieven die al beschikbaar is voor de Fujifilm X-serie camera's.

Ideaal voor op reis

Door zijn compacte en lichtgewicht ontwerp weegt de Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR 440 gram. In combinatie met een Fujifilm X-T3 weegt het systeem nog net geen kilo en met een X-T30 weegt het geheel slechts 823 gram. Dit maakt het objectief ideaal voor op reis. De optische beeldstabilisatie waarover dit objectief beschikt kan tot 6 stops aan onscherpte corrigeren. Ideaal voor wie uit de hand schiet, zelfs met een wat langere sluitertijd. Daarnaast stelt het objectief al op 35cm scherp, ongeacht het ingestelde brandpunt. De vergrotingsfactor is 0.25x, wat prettig in het gebruik is bij het maken van close-up foto's.

Ook in moeilijke omstandigheden

De Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR is zo ontworpen dat de externe behuizing bestaat uit metaal, wat zich uit in een uitstekend en duurzaam objectief dat luxueus oogt. De zoomring, de scherpstelring en de diafragmaring zijn zo ontworpen dat deze intuïtief kunnen worden bediend en zodoende is het objectief prettig en eenvoudig in het gebruik. Bovendien is dit objectief ook nog eens stof- en vochtbestendig, waardoor het ook onder extreme weersomstandigheden kan worden gebruikt. Zelfs tot een temperatuur van tot maar liefst -10 graden Celsius.

Prijs en beschikbaarheid Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR

De Fujinon XF16-80mm f/4 R OIS WR zal vanaf eind september beschikbaar zijn voor een adviesprijs van € 849,-

Meer info: www.fujifilm.eu

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel