Licht als een veertje

Canon introduceert de 250D, ’s werelds lichtste DSLR

Siem van Woerkom 441
Canon Europe heeft de Canon EOS 250D officieel geintroduceerd. ´S werelds lichtste DSLR-camera met een variangle-scherm.

Licht maar sterk

Als opvolger van Canon’s meervoudig bekroonde EOS 200D beschikt de EOS 250D over een gebruikersinterface met ondersteuningsfunctie voor een eenvoudige bediening, een grote 24,1 Megapixel Dual Pixel CMOS APS-C-sensor, 4K-videocapaciteit, een supersnel en dynamisch autofocussysteem plus een uitstekende connectiviteit met slimme apparaten. Daarnaast is de camera uitgerust met DIGIC 8, Canon’s nieuwste beeldprocessor die veel van zijn functies aanstuurt en regelt waaronder 4K-videoregistratie, 4K time-lapse en 4K-beeldselectie uit 4K-video’s. En dat alles in een compacte, lichtgewicht body.

Met de Canon EOS 250D kan het hele gezin de belangrijkste familiegebeurtenissen vastleggen, waar en wanneer zij maar willen. De ondersteuningsfunctie van de gebruikersinterface maakt een eenvoudige bediening mogelijk – tips & tricks op het scherm zorgen ervoor dat iedereen het meeste uit de camera kan halen. Voor gebruikers is het ook gemakkelijk om hun ervaringen op een fantasievolle manier vast te leggen met behulp van de Canon Creatieve Assist-functie; een reeks aan beeldeffecten, filters en tools voor kleuraanpassing. Al deze mogelijkheden zijn vooraf te selecteren bij het kiezen van de juiste compositie van de opname of juist nadat de foto is gemaakt.

Slimme internals

De Canon DIGIC 8-beeldprocessor ondersteunt diverse verbeteringen waar het gaat om de Live View-autofocusprecisie en Eye AF, Auto Lighting Optimizer, Digital Lens Optimizer en Highlight Tone Priority, en garandeert haarscherpe beelden met een hoge resolutie die direct vanaf de camera zijn te delen. De 24,1 Megapixel-sensor presteert goed in situaties met weinig omgevingslicht en maakt een geringe scherptediepte mogelijk waardoor familieportretten een fraaie achtergrond-onscherpte krijgen. De geavanceerde cameratechnologie in combinatie met het gebruiksgemak maakt van de EOS 250D de perfecte DSLR voor iedereen die bijzondere familiemomenten wil vastleggen, zodat daar nog generaties lang van kan worden genoten.

De EOS 250D is een camera voor elke gelegenheid. Het intuïtieve variangle-touchscreen maakt comfortabel fotograferen vanuit verschillende hoeken mogelijk, waardoor familie-selfies ieders aandacht trekken en ook vloggen eenvoudig is. De Canon Dual Pixel CMOS AF-technologie houdt iedereen scherp in beeld bij het vastleggen van foto’s of video’s via het touchscreen. Voor een klassieke opnamebeleving heeft de EOS 250D een optische zoeker en een snelle 9-punts AF, zodat familiemomenten met de juiste compositie haarscherp worden vastgelegd, precies zoals ze door iedereen werden ervaren.

Makkelijk delen 

Wanneer foto’s en video’s klaar zijn om te worden gedeeld, maakt de EOS 250D met behulp van de gratis Canon Camera Connect-app voor iOS en Android moeiteloos contact met slimme apparaten via Bluetooth®1 en Wi-Fi2. Vanaf dat moment zijn foto’s en video-opnamen te downloaden naar een slim apparaat, kunnen ze worden bekeken en op social media worden geplaatst of worden gedeeld met vrienden en familie. Dankzij de Canon Camera Connect-app is het ook makkelijk om op afstand met een slim apparaat foto’s en videobeelden vast te leggen, ideaal voor groepsfoto’s met alle familieleden of het maken van een handsfree selfie. Met de functie Automatic Image Transfer kunnen opnamen automatisch worden verzonden zodra ze zijn gemaakt – zodat je zeker weet dat er altijd een veilige back-up is van dierbare herinneringen.

Prijs en beschikbaarheid

De EOS 250D is vanaf nu te reserveren via de Canon-webshop en vanaf eind april 2019 verkrijgbaar bij officiële Canon-dealers. De EOS 250D heeft een verkoopadviesprijs van €559,99.

De verkoopadviesprijs van de EOS 250D kit inclusief de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM is €659,99.

Ga voor meer informatie of de dichtstbijzijnde Canon-dealer naar: www.canon.nl.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem